Söndag



Kajjans mormorsydda raggsockar (present till oss nyinflyttade - gulligt!), oxfilé med chilibea och sedan chokladpudding. Fast den där sista fick inte jag ta del av, det är ju fortfarande februari = inget godis. Så jag fick grönsaker och dipp. Vilket faktiskt är precis lika bra.

Nu - sovdags.

Om en månad

Nu är det cirka en månad kvar tills huset står klart. Det är alltså snart dags. Det var ju egentligen menat att det skulle varit inflyttning kring årsskiftet men ett stackars skadat knä kom ivägen. Men nu är det ganska snart där - inflyttningsdagen.

Efter att byggarna kämpat sena kvällar, tidiga helgmorgonar och långa dagar så är snart deras jobb slut. Eller ok kanske inte riktigt, vi ska ju inte glömma det där med garage, trädgård och uteplats. Men gällande själv bostadshuset så är deras arbete snart över.

Och vad är det dags för då?

Jo den roliga biten - inredningsbiten. Ett helt hus att fylla - jobbigt! Så jobbigt uppdrag!

Så nu ska det surfas runt på inredningsbloggar, lusläsas inredningstidningar, och samla på sig (=shoppa) alla saker som vi kommer att behöva. Plus lite till kanske.



Hittade denna bilden i en tidning där tapeterna egentligen var fokus, men är inte soffbordet fantastiskt? Efter lite övertalan (läs chokladpudding med grädde) så gick Skrutten med på att bygga bordet själv. Nu ska jag bara hitta pallarna som ska in i varje hörn.

Paradvåning

Ja så känns det faktiskt. Igår flyttade jag och Skrutten in i Kajjans lägenhet. Hon har åkt iväg på tre underbara veckor i Australien. Och vi har tre underbara veckor i en lägenhet.

Och som vi njuter.

Tänk att kunna använda toalett och dusch i samma hus som man bor i, att kunna strunta i att bädda sängen - det är ju bara att stänga sovrumsdörren, och TV:n - denna fantastiska uppfinning. Här zappas (eller flippras som det heter i vår lilla familj) för fullt. Skräpprogram som Americas Best Dancecrew och 16 and pregnant avnjuts på löpande band. Prisa gudarna för MTV och deras produktioner.

För övrigt så samlade vi igår ungefär tusen vuxenpoäng genom att städa och tvätta bilen och sedan åka och storhandla - med vagn(!) - och sedan blev det en lugn kväll med Melodifestivalen ute hos Skruttens pappa.


Fridaynight


Världens sötaste tant?



Hon är ju faktiskt 63 år i hundår, så en liten tant är hon nog allt. En fasligt söt sådan. Vi har precis haft en liten "mysa loss"-stund tillsammans, bättre saker kan man knappt göra en fredagseftermiddag

Det hörs droppande utomhus

Jo minsann, när jag precis stack mitt huvud utanför dörren så hörde jag droppande ljud överallt. Termometern visar på tre plusgrader. Detta betyder att det smälter, snön där utanför som har täckt varenda kvadratmillimeter den senaste tiden håller på att smälta bort.

Nu hålls tummarna här hemma för att plusgraderna håller i sig ett tag, så att det faktiskt hinner att smälta bort innan det blir kallt igen. Det är ju trots allt bara februari, snart mars, så kallt kommer det säkert att bli både en och två gånger till innan det blir vår på riktigt. 

Men vad gör det?

Imorgon flyttar jag och Skrutten in i Kajjans lägenhet i "stan" och ska äntligen få njuta av ett lite modernare boende. Kajjan, den fuskisen, ska ju tillbringa tre veckor i Australien och kommer att komma hem solbränd och fin när våren har anlänt här hemma. Man skulle ju kunna vara avis, och "lite" är jag nog också. Men sedan så betyder ju detta som sagt att vi tar oss ifrån stugan och får tillfälle att kunna mysa framför TV:n, duscha utan att behöva springa över gården.

Dett betyder absolut inte att vi inte haft det fint i den lilla stugan. Det har varit superlyxigt att bo nära päronen, att ofta kunna skutta in på middag, att få tvätten torktumlad och vikt när man glömt kvar den i tvättmaskinen, att ha en levande brasa tänd dagligdags och så vidare.

Men det kommer helt klart att bli lite enklare nu, och det ska faktiskt bli riktigt skönt. Sen ska det bli ganska nice att vara inne i stan, även om Sölvesborg är en väldigt liten stad så finns det helt klart mer där inne än här ute på landet. Nu kommer jag ju kunna gå till jobbet till exempel!

Nej nu kanske man ska återvända till den där uppsatsen igen. Ord som "hälso- och sjukvårdspersonal" och "livets slutskede" snurrar runt i mitt huvud just nu, dag som natt. Ska bli fantastiskt skönt när den är färdig. Tänk att kunna slippa bära på den där ångeststenen på axlarna liksom.

Bilder från veckan


Dessert i måndags



Sportlov = ostfondue



Filmerna växer på hög



Dagens frukost

Det positiva med att jobba hemifrån är att man har tid att fixa en riktigt frukost. Jag är vanligtvis ganska sämst på att få i mig mat på morgonen, men det ska det minsann bli ändring på.

Nu fick jag bara i mig en av mackorna, halva gröten och halva juicen fast så klart hela kaffen (som den kaffejunkie jag är). Men schysst målsättning i alla fall.

Förkväll

Nu är det Förkväll som rullar i bakgrunden. Och nu har det ju inte tittats särskilt mycket på tv den senaste tiden, och jag har nog nästan missat alla avsnitt av Förkväll. Måste nog säga att jag inte har missat särskilt mycket egentligen. Kvalitet är inte ordet.

Vad det för program egentligen?!

Programledarna är inte särskilt bra, Brolle sitter i något hörn och spelar svår, det står en naken tjej och blir kroppsmålad (och inte ens snyggt) och sedan när de kör lite dejtingprogram så vill jag bara hitta den största skämskudde som finns. En kille ska välja mellan tre tjejer och de ska berätta något "lite ovanligt" om dem själva samt visa upp ett objekt som de tagit med sig. En av tjejerna hade tagit med sig ett visitkort från sin modellagentur, för att visa att hon har jobbat som modell - jo men visst hon hade till och med gjort "jobb utomlands" - minsann! Det var mest stelt, obekvämt och ganska så pinsamt.

Jisses...

Ja jag vet, det är inte lätt och jag hade säkert inte gjort det bättre själv. Men men... nä det var inte bra i alla fall.

Tur att man har uppsatsen som räddar en - tur! Haha...


Mörkrädd mitt på dagen?

Ja, jag antar att det inte kan kallas mördrädd om det inte är mörkt. Men mörkrädd är jag i vilket fall. Jag sitter inne i huset och har Tv4 på i bakgrunden, och det är det där Ghostwhisperer (tror jag att det heter) på och... ja det är fasiken läskigt mitt på dagen också. Så jag sitter här och tittar mig över axeln hela tiden.

Och till råge på allt så är jag helt ensammen. Jag har haft turen att få hänga med både lillebror och styvpappa idag, och även Skrutten med jobbkompis som har varit hemma på "middag". För alla som inte är inne i byggsvängen, eller är födda runt 1900-talets början, så kan jag förklara att denna "middag" egentligen är vad vi alla andra kallar lunch. Mysigt är det i alla fall. Och faktiskt lite lyxigt att få träffa Skrutten så där mitt på dagen.

Annars så surfar jag runt på nätet och letar efter resor. Resor till värmen som det så fint heter. Jag och Skrutten siktar väl på att komma iväg någongång i slutet på april eller början på maj. Hade vi fått välja så hade vi ju så klart åkt typ imorgon, men med tanke på uppsats/jobb/hus/knäoperation så är det nog läge att vänta lite lite till.

Vart vi ska åka vet jag inte riktigt. Varmt ska det vara. All inclusive ska det vara. Sen vart det bär av spelar mindre roll.

Fortsättning följer...

Mycket långa dagar

Ja de två senaste dagarna har varit mycket långa dagar. Har till och med gått upp samma tid som Skrutten, som börjar sitt jobb klockan 07.00, minsann på den! Så jag har åkte hemifrån till jobbet vid cirka 7-tiden och inte kommit hem till stugan igen förrän kanske vid 21.30.

Varför?

Jo i måndags var det uppsats, jobb, uppsats och sedan hem till Kajjan (där jag serverades utsökt middag) och upp till stallet en runda, sen hem. Igår var det samma sak uppsats, jobb, uppsats och sedan så myste vi loss hemma hos Skruttens syster och den lille systersonen. Fantastiskt vacker är vad han är.

Morbror-Skrutt bytte för övrigt sin andra blöja här i livet - man lär sig något nytt varje dag. Den första var på samma plats, samma lilla människa, fast i söndags.

På lördag flyttas det in till Kajjans lägenhet. Detta firas genom att planera alla tv-program som ska avverkas (laddade hem tv.nu "appen" till iPhonen så att jag har ordentlig koll vad som visas varje minut på favoritkanalerna) i helgen och sedan så planeras det för helstekt oxfilé på lördagkväll. Helt enkelt bara för att vi kan.

Vet ni vad jag längtar efter idag?

Jag längtar efter att vara trött på solen. Att klaga på att det är för varmt. Att klaga på att det blir svettigt och klibbigt. Att vakna på stranden, efter att ha somnat i solen, och vara tvungen att panikslaget slänga sig i vattnet för att svalka sig. Jag skulle till och med kunna stå ut med maneter i havet - bara det blir varmt.

Snart så.

Svårt val. Mycket svårt val.

435aef32ece3bcaed0bdc0515b9ff1d5.png

 


Denna vintern...

...tar kål på mig.

Varför kan det inte bara sluta snöa? Varför?!

Denna vintern höll på att få mig att missa min ridlektion idag. Ridlektionerna är för det första den enda motionsform som jag just nu kan utöva (på grund av vintern... suck...) och för det andra så är det riktigt roligt.

Klockan tio i åtta började jag och Skrutten att skotta ut bilarna och efter två fastkörningar, ett stopp vid ickefungerande järnvägsbommar och snigelfart in till city senare så var jag framme och plockade upp Kajjan. Och tack vare fina Anna som hade kommit på plats tidigare och sadlat min häst så var det bara att in i ridhuset direkt och hoppa upp.

Och tänka sig det blev galopp idag igen. Roligast var nog att det kom ett litet hejarop från vännerna på läktaren när galoppen kom igång.

Är nog ganska tur att jag faktiskt kom fram till stallet och kunde rida, annars hade jag antagligen haft sämst humör i världshistorien idag. Och det på grund av vintern. Denna himla vintern.

Jag vet att antagligen alla tjatar om vintern och snön som den för med sig, detta för att alla måste leva i den här skiten (förlåt), men det slutar ju aldrig? Och det är inte roligt att ständigt pulsa fram i snö, vara totalt rörelseförhindrad på grund av ständig snömodd och så är det kallt - heeeeeela tiden.

När ska det sluta?!

I och för sig var det ganska fint när solen kom fram innan och mötte upp det vita vinterlandskapet. Men ändå...

Fredagsmys



Igår bjöds det på fredagsmys (är det inte underbart att det verkligen har blivit ett uttryck?) hemma hos de nyinflyttade i Valje. Stort fint hus, vänner och underbar mat är precis vad man kan önska sig av en fredag.

Värdinnan serverade fondue (lite osäker på hur det där stavas egentligen...) med olika sorters kött, grönsaker och såser. Fantastiskt gott måste jag säga. Och att fondua tillsammans var riktigt riktigt trevligt, man satt länge och pysslade med sin mat och testade olika kombinationer.

Sen blev det Let´s Dance, det skulle blivit På Spåret enligt röstningen men sen visade det sig bara vara OS på Svt, så det blev fyran och massa dansande kändisar. Efter dansandet så tog jag och Kajjan oss en runda biljard, vilket var hysteriskt roligt, kanske inte med anledning av själva biljardandet, men ändå.

Vem var det som åkte ur Let´s Dance nu igen...

Godisvägran och Vänner i bakgrunden

Det har fått bli Vänner-avsnitt i bakgrunden igen. Kan vara tredje gången som alla säsonger matas igenom. Och detta för att jag alltid måste ha något i bakgrunden. Det orkas helt enkelt inte väljas film något mer. Så Vänner fick det bli.

Det roliga är bara att jag tror att många av DVD-skivorna är i oordning. Avsnitten som spelas upp på skivorna är inte desamma som det står om på fodralet. Krångligt nog så är skivorna inte märka, eller de har liksom ingen bild eller text på som filmer till exempel brukar ha. Så det är ganska lätt att lägga en skiva i fel fodral.

Om Skrutten skulle få reda på detta skulle han antagligen få ett nervsammanbrott. Han har sagt till mig... eller han har talat om för mig (är nog mer passande ordval) att "hans filmer för honom är vad mina skor är för mig". Vilket betyder att det är locket på gällande oordningen bland Vänner-skivorna.

Gällande det där godiset... så har jag inte ätit godis sedan februaris början (med undantag för fusk under Malmöhelgen i form av en brownie och en chokladboll) och nu börjar det faktiskt bli ganska så tråkigt. Anledningarna till att inte äta godis verkar väldigt långt borta. Varför i hela världen? är liksom lite mer passande.

Grunden till det hela var ju främst att tänka lite på Beach 2010 och sedan att bli av med det där sötberoendet, så kanske man kan börja med att endast äta godis och andra sötsaker på helgerna.

Men bara för någon minut sedan så fann jag mig med näsan långt ner i godisskålen. Godisskålen som står och frestar inne i huset. Egentligen är det inte ens godis som jag tycker om, men som jag just nu såååå gärna vill ha.

Så tanken slog mig. "Det är ju ingen hemma... Det betyder ju att ingen skulle se om jag tog en godis... Man kanske ska..." Men sedan kom jag på att det är ju jag och ingen annan som bestämt för mig att inte äta godis.

Tusan också
var nästa tanke, sedan lunkade jag tillbaka ut till stugan. Utan godis i magen.

Skrutten skämde bort mig i Malmö...


Dagens outfits


Snö, snö och åter snö

Såg precis att det faller välbekanta små vita flingor från himlen. Fast det är väl ingen som blir förvånad längre?

Till höger om mig har jag en snarkande hund och lite snett till vänster om mig så är en av historiens bästa filmer på. Den heter Pretty Woman. Mycket mycket bra är vad den är.

Denna vintern har, som jag kanske nämnt innan, varit en av de längsta någonsin. Eller den har känts som det. Nu är det ungefär en vecka kvar, lite mer men inte så mycket mer, i stugan. Efter det ska vi få låna Kajjans lägenhet i några veckor och därefter så är det nästan dags för inflyttning i huset.

Trots att det varit den kallaste vintern på flera flera år och vi har tillbringat denna i en sommarstuga så insåg jag och Skrutten en väldigt stor sak igår. Vi har inte varit sjuka. Sedan vi flyttade in i stugan så har ingen av oss varit minsta sjuk. Inte om jag minns rätt i alla fall. Jag var lite krasslig efter svinis-sprutan i höstas. Men efter det ingenting. Inte ens minsta lilla förkylning.

Är det inte ganska otroligt?

Man skulle ju kunna tänka sig att det skulle vara tvärtom. Att vi skulle drabbas av lunginflammation efter denna stugvistelse med arktiska vindar. Eller i alla fall av att jag envisas med att springa mellan huset och stugan enbart iförd morgonrock eller handduk och med alldeles för blött hår efter duschar.

Men inga förkylningar, vinterkräksjukor eller något liknande här inte. Och glad för det är jag.


Malmoe








Bland det första Skrutten gjorde var att skruva upp värmen på max, bara för att vi kunde...


Tackar Duxiana för fina välkomstpresenterna








Dejtoutfit nr 1


Dejtoutfit nr 2

Lördagsgalopp

Idag kom det - äntligen - en galopp. Jo visst, under morgonens ridlektion vågade jag äntligen. Vet inte om det hade att göra med den nya hästen, den nya hästens sadel eller att jag bara gav mig tusan på att jag skulle våga.

Och tänka sig det gjorde jag!

Och det var inte så lite galopp heller, nej jag galopperade runt hela lektionen. Mycket trevligt att jag äntligen har fått upp det där modet som har gömt sig någonstans långt under allt det andra.

Igår blev fredagsmyset verkligen fredagsmys, det mystes loss med den lille bebisen. Som verkar vara både förträffligt söt och snäll. För att summera kvällen så var det tacos, bebismys och Let´s Dance.

Just nu sitter jag på tåget som tar mig och Skrutten till Malmö. Det ska bli underbart att bara få slappa på ett hotellrum och "rå om varandra" som det så fint låter. Vet inte riktigt vilken restaurang vi ska välja ikväll, för det blir nog det mest ansträngande vi gör idag - går ut och äter.

Imorgon blir det shopping och fika med Kajjan.

TGIF

Det blev mys igår kväll. Vi åkte in till Skruttens systers hus (de var kvar på BB) och passade hundarna lite. Medans vi passade deras hundar så lånade vi deras bastu samt tv-soffa en stund. Båda två var lika fantastiska att göra.

De små voffsingarna fick sedan följa med oss hem, så katten Ceasar fick snällt maka på sig i stugan. Och det var faktiskt riktigt mysigt. Såg i och för sig lite roligt ur när jag var ute och gick promenad på dem och det mer var hundarna som gick promenad med mig (Skrutten var snäll och filmade det hela). Hundarna fick mysa till det ordentligt och fick lov att sova hos oss i sängen i natt. Det är det som är det mysiga med att vara "barnvakt" är att man får lov att busa till det och göra sådant som de små liven inte får göra i vanliga fall. Det kanske kan handla om att äta godis på en vardag eller att stanna uppe extra länge men nu var det att få sova i sängen.

När Skrutten hade åkt till jobbet nu på morgonen så stannade jag och hundarna kvar och tog lite sovmorgon. Den lille taxen myste till det ordentligt och la sig under täcket.

Strax efter lunchtid så fick jag det efterlängtade samtalet till mobilen - den nyfödda bebisen med föräldrar var på väg hem. Det var då dags att möta upp dem i deras hem, lämna tillbaka hundarna och framför allt få mysa, snusa och pussa på den lilla bebisen.

Och så underbar han var! I många långa minuter fick jag hålla honom i min famn. Bara sitta och titta på hur han sov sött och långsamt tog varje andetag. Och varje sekund av det var fantastiskt. Det är så vansinnigt att allting fungerar, hur ett liv kan bli till, gro i magen och sedan komma ut alldeles alldeles perfekt. Efter många månaders väntan, där de sista dagarna verkade som värst, så är han nu här. Och nu är han till och med hemma. Hemma med två föräldrar, och otaliga andra med blodsband såväl som utan, som älskar honom över allt annat.

Fast det namnet som vi under hela graviditeten har kallat honom var... bara... inte rätt. Det liksom passade inte, det var inte den han var. Samma sak hade föräldrarna känt och hade istället ett nytt namn. Det nya namnet var mitt i prick. Det var den han är.

Efter mysstunden så sitter jag nu i stugan och försöker få värmen, vilket verkar omöjligt idag. De där arktiska vindarna verkar ha återvänt och det känns som om de blåser rakt igenom stugan. Vilket de i och för sig också gör, denna stugan är ju trots allt bara till för sommaranvändning och isolering är ganska frånvarande. 

Efter att jag nu har pluggat lite och mailat med handledaren så ska jag städa upp här lite och sedan packa. För imorgon, efter ridlektionen så klart, så bär det av till Sveriges tredje största stad. Jag och Skrutten ska checka in på hotell och få njuta av att ha tillgång till moderna faciliteter, värme och kanske en och annan tur på stan. 

Vilket påminner mig om att jag måste planera lite för vad jag vill shoppa... Hmm "jobbigt" problem så här en fredagseftermiddag.

En sak är säker och det är att det blir en present till lille bebisen, det är stört omöjligt att inte strössla presenter över honom.  


Så!

Nu är det färdigpluggat för idag. Roligt att jag innan idag satte igång att hitta en lång och riktigt tråkig film bland alla filmer. Jag måste nämligen alltid ha något på i bakgrunden även om jag ska plugga, och nu när vi inte har några tv-kanaler så får det bli film. Dock kan det ju inte vara någon rolig film för då börjar man ju kolla på den istället.

Anywho...

Nu har Skrutten kommit hem från jobbet, och han står och trampar i hallen. Han har någon myskväll planerad och vi ska bege oss iväg. Står långpromenad och thaimat på schemat verkar det som.

Antar att jag måste springa nu om det ska bli någon myskväll alls... Oops nu gick han ut och startade bilen.

And i´m off.

Skrållan har förstått!


Efter snart en hel dag av kamp om platsen i soffan, jag i ena ringhörnan och Skrållan i den andra, så har hon förstått vart hon ska ligga. Framför datorn, så att jag får plats att skriva.

Trots att dagen inte varat så länge...

Fastän att jag inte har jobbdag idag så steg jag upp ganska så tidigt. Det var i och för sig inte direkt mitt eget val utan mer den ringande iPhonen som väckte mig (varför får marknadsundersökare ringa så tidigt på morgonen?). Fast jag tänkte att det var lika bra att gå upp.

Så jag pulsade i snön in till huset och fick mig en kopp nybryggt kaffe. Och trots att dagen inte hade varat så länge så lyckades jag ändå göra bort mig lite granna. Verkar som om jag håller ganska bra tempo gällande det där.

Det var i varje fall TV:n som jag försökte laga. För när jag satt vid köksbordet hörde jag att det kom ljud från den, men bilden var bara svart. Så jag tänkte vara en duktig dotter och rätta till det hela. Så jag tog tv-kontrollen och tryckte på det som kunde tryckas på. Men ingenting hände.

Så till slut ropade jag till styvfar "vet du om att TV:n är sönder? Det är liksom ingen bild utan bara svart..."

Strax efter inser jag att det inte är TV:n som låter, utan radion. TV:n är inte ens på. Men radion är.

Så den enda "lagning" som behövdes var att trycka på on-knappen.


Frukost


Gröt med linfrö och solroskärnor, kaffe och självfallet vitaminerna - två stycken Omega-3 och en styck av någon multivariant.

Om det undras varför julkaffemuggen fortfarande används så är det för att favoritkaffekoppen var tvungen att användas som grötskål. Om det undras varför favoritkaffekoppen används som grötskål så är det för att alla riktiga skålar är sönderslagna eller i disken. Detta kanske skvallrar lite om hur många skålar som faktiskt gått sönder sedan vi flyttade in i stugan. (Det rätta svaret kan läsas baklänges nedanför)



                                                                                               rednös ttåg rah ralåks nekcyts xes aleH

Kajjan the Superwoman



Kajjan var en liten hjältinna, eller i varje fall min sådan, när hon vågade sig upp på Riche, ridskolans största häst, i måndags på hennes ridlektion. Det värsta är att hon frågade efter honom själv, något jag aldrig aldrig skulle vågat. Och när vi kom fram till hans box och såg hur gigantisk han var så trodde jag nästan att hon skulle ångra sig. Men inte.

Han är i varje fall väldigt fin. Stor, men fin. Sedan var han lite busig också, men Kajjan klarade av det galant.

Dagens jobbkläder


Eh...

I vårt hus, alltså det stora huset då, så finns det två (egentligen tre) katter och en styck hund. Katten Ceasar hänger i och för sig mestadels ute hos mig och Skrutten i stugan, men han är liksom inte vår katt på riktigt.

Anywho...

Det finns även några fler katter i området, som sig bör i ett villakvarter, och dessa katter kommer titt som tätt och snor våra katters mat och muckar gräl. Våra katter verkar vara alldeles för mesiga för att stoppa det hela, så då får man helt enkelt hjälpa till.

Detta brukar jag göra genom att skrämma bort obehöriga katter när de kommer i närheten.

Så när jag stod och diskade i stugan för någon minut och såg jag en stor grå (obehörig) katt strosa runt ute i snön, så slängde jag mig mot dörren, slet upp denna och gav av ett lejonvrål.

Vvrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaa eller något liknande lät det.

Katten blev rädd och sprang iväg, och lika så blev grannen som precis skulle hoppa in i sin bil cirka fem meter ifrån där jag står och vrålar lejonvrål.


Pingvinresan, plugg och ett nytt liv

Mätt och belåten efter en sen lunch sitter jag och har ena ögat på Pingvinresan och det andra ögat i skolböckerna. Har bara jobbat halvdag idag så den andra halvan blir att försöka tag tag i skolarbetet (sakta men säkert, sakta men säkert).

Pingvinresan kan vara en av de finaste filmerna som gjorts. Är väl en slags dokumentär egentligen men känns snarare som en spelfilm eller kanske till och med som en saga. Den handlar om kejsarpingvinen som en gång om året vandrar från havet 20 mil upp på land i Antarktis för att para sig. När honan har lagt ägget så går hon tillbaka till havet för att hämta mat (alltså går tillbaka alla 20 milen igen) medans hanen ruvar ägget, detta gör han genom att försiktigt hålla ägget ovanpå sina fötter. Ägget får inte trilla ner från fötterna för då fryser det snabbt av den kalla isen. Under denna tid äter hanen ingenting och det tar cirka två månader för honan att komma tillbaka. Efter att pingvinungen har fötts så klarar den fyra dygn utan mat, så det gäller för honan att komma tillbaka i tid med den fisk hon har fångat. I den svenska versionen är det Gösta Ekman som gör berättarrösten.

Så det är med gråten i halsen som jag ser när vissa av hanarna inte klarar av den långa väntan i den arktiska kylan eller när en hona själv blir mat när hon har kommit tillbaka till havet. En liten tår rinner ner för kinden när de små pingvinungarna föds.

Det som måste läggas till är att denna filmen faktiskt är en av anledningarna till att jag och Skrutten blev ihop. Det var när vi precis hade börjat dejta under sommaren 2008 och Skrutten blev sjuk. Kommer inte ihåg riktigt vad det var för sjukdom, tror att det var något halsvirus eller något liknande. Då åkte jag i alla fall hem till Skruttens lägenhet och överraskade honom med ett "krya på dig"-paket. I paketet fanns tidningar, godis, c-vitamin, halstabletter, glass och filmen Pingvinresan. Så där hamnade vi framför den 1,5 timmar långa filmen och åt hallonsorbet tillsammans.

Smart move va?

Kanske inte en riktigt lika svår resa som kejsarpingvinerna gör i Pingvinresan men ändock en lång resa har Skruttens syster gjort de senaste nio månaderna (plus några dagars övertid) och igår klockan 22.09 tittade äntligen en underbar liten pojke ut och sa hej till världen.

Det firades med champagne igår efter beskedet och under morgonen idag så fick jag en liten videosnutt till Iphonen som visade ett litet mirakel som sött vilade i sin mammas famn. Jag kan inte med ord beskriva hur otroligt fantastiskt detta är och jag längtar längtar längtar tills de kommer hem från BB så att vi får kramas, gratulera och framför allt bli presenterade för den nya familjemedlemmen.

Trafikstörningar hos Telenor

Telenor och jag är ju inte direkt kända för att vara vänner. Den där historien om när det skulle beställas bredband minns fortfarande ack så väl.

Igår gjorde det sig påmint varför jag absolut inte vill eller tänker försonas heller. Deras nät fungerade inte helt enkelt.

För det första kan jag tala om att det inte är läge att ha störningar i täckningen för ett litet hushåll som har bredbandet som en viktig faktor på fritiden. Jämte tv:n (utan kanaler) så är det det enda nöjet som finns. Om man inte ska ta det där med att umgås bara eller något annat sådant töntigt.

Sen främst så är det inte läge att vara störningar i täckningen när det lilla hushållet väntar på stora nyheter och båda har det strulande Telenor som mobiltelefonoperatör.

Fem (av fem möjliga) minus till Telenor.

Dagens lunch

-fdc50e1f9807c20eea579972db4e1f7.png

Så går det när man försover sig och vaknar 20 minuter innan det är dags för avfärd. Då hinner man varken få i sig frukost eller ta med sig matlåda kan jag tala om.  


Lunchmat och lunchläsning


Maten består av ett litet ihopplock av vad som fanns i kylen - kräftstjärtar, vitkålssallad, oliver, avocado, löjrom, nötter och gräddfil. Läsningen består av artikelläsning i samband med uppsatsskrivande.

Nattens dröm

Igår lyckades jag undvika godis inte bara hela dagen utan också hela kvällen. Inte så mycket som en endaste cheezeball åkte ner. Nej jag fick snällt mumsa på apelsiner, fastän att det serverades dajmtårta och de vanligtvis underbara cheezeballsen (som ostbågar fast runda).

Åh så jag älskar mitt månadslöfte... not!

Antagligen så smittade mitt månadslöfte även mitt undermedvetna och då även mina drömmar, för inatt har jag inte drömt om något annat än godis.

De handlade om att vi var utomlands och det fanns många sorters godis som inte finns här hemma i Sverige, att jag råkade äta godis efter en middag fastän jag vet att jag inte får och så försökte jag till och med dölja det och sedan så var det en dröm som handlade enbart om saltlakrits.

Helt friskt är jag nog inte och någon närmare drömtydning behövs nog inte. Fast å andra sidan så har det snart gått en hel vecka utan en endaste godisbit eller ett endaste chips - ganska bra för en godisråtta va?

Manliga versionen av Haiti-tröjan



För Läkare utan gränser. Inköpt på www.agoodtshirt.com/.

Legen *wait for it* dary


Årets händelse... eller?

Ok det var jag som kallade det innan idag. I något form av lyckorus antagligen. För idag var det ju dags för första delfinalen i 2010-års Melodifestival.

Detta event!

Men ofta blir det väl så när man höjer något till skyarna, det faller pladask. För det var inte några starka bidrag ikväll inte. Visst jag skulle aldrig någonsin kunna göra något liknande, det finns nog inte en ren ton i mitt ljudsystem, fast det är väl precis det som är så himla bra med tv-soffan - man får lov att tycka och säga precis vad man vill.

Och det var inte särskilt snälla ord som kom från våra munnar ikväll. Nej det får nog bli bättring tills nästa lördag då de befinner sig i... vad det Sandviken?

I och för sig befinner jag och Skrutten oss på hotell nästa lördagskväll och det blir nog svårövertalat att få tillstånd att se på Melodifestivalen då.


Dagens Youtube - Jonathan Johansson


Den perfekta starten på dagen

Måste nog fortsätta att tjata om att det bästa man kan göra på en tidig lördagsmorgon är rida. Tyvärr så vågade jag inte den där galoppen idag heller, trots en hejarklack på hela två personer på läktaren, nej det tar bara stopp. Idag kunde jag trava och det till och med riktigt fort. Men så fort som det ska skuttas upp i galopp så får jag panik

Minnena från den där ridolyckan för några år sedan kommer attans fort fram ibland.

Nästa vecka är det hästbyte, man rider fyra gånger på samma häst och sedan byter man. Tror kanske att det är för att man ska lära sig att rida olika hästar och inte bara fastna för en och samma. Snällt nog så kom det ett erbjudande åt mitt håll om att få en riktigt trygg galopphäst, skulle visst vara som att "sitta i en soffa" under galoppen.

Kanske är lite tveksam mot det där sista. Måste säga att jag är besviken på mig själv att jag aldrig vågade upp i galoppen. Min snälla ridlärare lät mig till och med ta två varv alldeles ensam, så att jag inte skulle känna mig stressad över att någon skulle komma för nära bakom. Ändå så vågade jag inte. Ja ja... Är väl bara att se till att vinna modet tillbaka till nästa lördag. Trevligt var i alla fall att några i gruppen faktiskt börjar acceptera mig som ny gruppmedlem, komiskt nog så menar jag nu inte bland hästarna i stallet utan människorna. Konstigt nog kan vuxna människor vara himla besvärliga ibland.

Efter hemkomsten till stugan har jag tagit tag i sådana där saker som "bara måste" göras. Denna dagen blev det att rensa bland viktiga papper. Väldigt roligt... eller inte. Ännu mindre roligt att läsa om.


Middagsdags. Tee för Läkare utan gränser

0e207e41f7529b21c6689746a3a6dc6c.png

 

 

 


Fredagsmys

3111da8c2c9326f1c97776873b78625e.png

 

 

 


Dagens

DAGENS VILL HA: En solsemester - NU!
DAGENS KLÄDSEL: Mysisar
DAGENS SMINK: Noll
DAGENS FRISYR: Räknas rufs som frisyr?
DAGENS HÄNDELSE: När jag stod utomhus under fem minuter i solsken(!)
DAGENS LÅT: Black Eyed Pees - Missing you
DAGENS SAKNAD: Godis...
DAGENS DUMMASTE: Att den där veden som vi kämpade hem i veckan inte brinner alls bra
DAGENS SJUKA: Att Carrie (i SATC) gjorde slut med Aidan... snyft...
DAGENS DROG: Kaffe
DAGENS ROLIGASTE: Måste nog säga det där solskenet igen - fantastiskt!
DAGENS FAVORIT: Frukoststunden
DAGENS KÖP: En bok 
DAGENS GODIS: Håller mitt månadslöfte så inget
DAGENS HUMÖR: Uppåt!       
DAGENS ORD: "På lite lösa boliner..."

En styck byggare minus en mobil

I vår lilla familj finns två personer. En av oss är byggare. Och det är inte jag. Så det kanske kan anas vem av oss två i den lilla familjen som denna historien handlar om.

Byggaren står i sitt hus som denne byggare håller på att bygga. För dagen så är det panelning av badrumstak som gäller. För att kunna se lite bättre vid ventilationsrören så sätter denne byggare sin mobil, med ficklampan i denna tänd, vid ett litet utrymme i taket.

När taket är färdigpanelat och det börjas på nya sysslor tänker byggaren efter ett tag:

"Undra som en flundra vad klockan är?"

"Ja jag kan ju alltid kolla på mobilen, så som jag brukar göra liksom"

Men tji fick byggaren för den var minsann inte i byxfickan där den brukar vara.

Var kunde den vara? Var hade byggaren den sist?

"Hmm..." sa byggaren tyst för sig själv.

Sen kom han på att tänka på var han hade den sist - när han panelade taket.

Och jo men visst, han hade panelat in mobilen i taket.

Snipp snapp snut så var sagan slut.

Och jag måste erkänna att det är ganska så trevligt när andra än jag själv gör vardagsbloopers.


Mättnad och månadslöften

Sitter just nu och däser i soffan, mätt och belåten är jag också. Vi fick infallet här hemma att göra en hel kyckling i ugnen. Och då menar jag inte någon sådan där fuskvariant som grillats i butiken och inte ens gamla hederliga Stinas Kyckling. Tror det är så den heter i alla fall.

Nej, här fixades det en hel rå kyckling som sedan stoppades med dragonkryddade äppel- morot- och lökbitar. Och lite vitlök slängdes det in också. Sedan penslade vi hela klaset med en marinad (hemmagjord den med - jo men visst!) och kycklingen stoppades först in i en stekpåse och sedan in i ugnen.

Det hela kunde ju blivit hur som helst, det var ju trots allt första försöket, men blev faktiskt himla gott.

Gällande månadslöften så är det något nytt påfund som jag hittat på. Det har helt enkelt struntats i nyårslöfte och istället så körs det på dessa månadslöften. Februaris månadslöfte blev tyvärr att inte äta godis på hela månaden. För att göra det hela lite värre så har jag dragit in ganska mycket under kategorin "godis".

Så idag när det födelsedagsfikades och därmed serverades kladdkaka och glass på eftermiddagen på jobbet så fick jag hålla mig till banan och nektarin.

Självdisciplin är ett ord, trist är ett annat.

Varför man gör så här mot sig själv när man är vuxen och faktiskt får bestämma själv är över mitt förstånd. Och vet ni vad? Bara för att det är bestämt att jag inte får äta godis så ser jag godis överallt.

Jag vet att det finns ett halvt Marabou Mintkrokant i översta skafferilådan, att mor har en glasburk där det finns Dumle i inne i huset, att det finns mörk choklad med passionssmak i kylen och att det med högsta sannolikhet finns Ben & Jerry´s i frysen.

Åh...

Vi sitter "lite" fast

-f92dd6053efd797e9d6cd73d1780f38.png

 

 

 


Ved



Alla dagens minuter efter jobbet har spenderats med att hämta hem ny ved. Denna rekordkalla vintern har medfört att vedlagret nästan har tömts slut. Därför blev det idag dags att hämta hem mer, så att vi kan fortsätta att hålla oss varma i den lilla stugan.

Man kanske inte hoppade och studsade över att ta på sig slitstarka kläder och bege sig till en bondgård mitt i skogen. Tycker liksom ibland att det har blivit nog av det där. Kanske inte gällande att bege sig till en bondgård, utan det där om slitstarka kläder. När våren kommer ska jag bojkotta allt som kan kallas "praktiska kläder".

Ska nog istället återuppväcka min skogarderob, stackarna måste tro att jag helt glömt bort dem, och trippa runt på lite heels igen. Kan till och med sträcka mig så långt att jag längtar lite efter att klaga på onda fötter efter några timmar för mycket i ett par nya och alldeles för höga heels.

I vilket fall...

När vi väl kom fram till den där bondgården mitt i skogen så slog det mig hur fantastiskt fint det var där. Och tyvärr så går det inte ens att förklara. Försökte till och med ta några foton, men som ses ovan så gick det inte riktigt att fånga.

Det var bara alldeles alldeles underbart.

Morgon, morgon, mooooooorgon...

Ser ni utanför fönstren? Vilket underbart vinterlandskap!

Ok jag kanske är lite sarkastisk, men ändå.

När jag pulsade, och då uttryckligen pulsade, genom snön på väg till bilen så insåg jag att det gamla hederliga "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" faktiskt stämmet väldigt bra.

Tyvärr kan jag inte klä mig i underställ och termobyxor varje dag, inte på jobbdagar i alla fall. Tror inte att jag vill göra det heller för den delen.

Men visst kanske man ska tänka lite mer att det gäller att inse att det är vinter och med den kommer snön och det är nog bara att gilla läget ett tag till.

Tisdag

Imorse kom jag på en lista med tio saker som... som... var sämst helt enkelt. Men att skriva om dessa lär väl inte få upp humöret, snarare tvärtom.

Så istället ska jag ställa mig här i stugan och laga vansinnigt mycket mat. Dels är jag utsvulten och sedan finns det få saker som är så rogivande som att ha massor av lagad mat i kylen.

Förresten så lånade jag Skruttens skor (han är inte hemma) innan när jag sprang in till huset, när jag skulle tillbaka igen så såg jag Skruttens skor i hallen och tänkte "åh är Skrutten hemma?!".

Fast det var ju bara skorna som jag hade lånat som stod i hallen. Guldfisksminne någon?


Zzzzz.....

Är helt övertygad om att det inte är första gången som det nämns men den här tröttheten som satt sig i min kropp är verkligen något i hästväg. Antagligen är det någon kombination av det eviga snöandet och kylan som råder - alltså är det helt enkelt årstidens fel.

Har druckit cirka fyra koppar kaffe på jobbet idag, ingen av dessa har haft någon hjälpande inverkan. Nej, blir det inte vår snart så får jag nog lappsjuka, krupp eller något allmänt nervsammanbrott.

Just nu sitter jag som på nålar i stugan och inväntar ett telefonmöte. Nålarna beror dels på att jag är nervös men även att jag måste åka ifrån den lilla stugan vid klockan 19 för att åka in och få njuta av några timmar i stallet. Så personen ifråga måste alltså antagligen ringa inom femton minuter för att det inte ska blir ökad hjärtfrekvens på grund av stress.


Söndagspresent

5288cb59a0f5ccadf45af166c6aedfbf.png

 Igår blev det både söndagsfika och söndagspresent. Alla fick vara med på fikat, som bestod av semlor och saft, så gick samtliga presenter i till det lilla livet som beräknas komma på onsdag (Skrutten ska ju som bekant snart bli morbror).


RSS 2.0