Dagens

Frukost: Ingen än så länge
Dagens Outfit: Svart kjol, rosa topp
Humör: Piggelin!
Gjort: Vaknat, gjort mig i ordning och ska snart jobba
Planer: Jobba och sedan äta middag hos Skruttens mamma ikväll
Lunch: Det vet jag inte än...
Läser: Blekinge Läns Tidning (även kallad Sölvesborgarn)
Bästa: Att jag har kommit över tröttheten från igår
Middag: Vankas kålpudding hemma hos Skruttens mor
Barn: Skrållan hon verkar fortfarande inte ha vaknat
Väder: Fortfarande mörkt
TV-program: Nyhetsmorgon
Tänkvärda: Att jag har så underbara vänner <3
Kom-i-håg: Att ringa Studentstaden och säga upp lägenheten i Uppsala

Första advent

Ja nu börjas det, ja julen alltså. Det är ingen snö på backen, men den där snön verkar väl aldrig komma när den är som mest önskad.

Just nu sitter jag och trängs med katten Ceasar, som tvunget ska ligga i knäet samtidigt som man försöker ha datorn där också, och det går lagom bra att skriva samtidigt.

Det verkar förresten vara fortsatt knas med inläggen som inte dyker upp som de ska på denna lilla blogg, men men det löser sig säkert.

Jag borde egentligen
<3 ta en dusch

<3 byta morgonrocken mot något mer anständigt

<3 bädda

<3 lägga upp gardiner (som hänger framför min nya fina platsbyggda garderob)

<3 städa lite

<3 vika undan den där sista tvätten

<3 baka till adventsmyset

<3 baka kärleksmums som Skrutten har beställt

Ja och sen borde det väl stå skriva uppsats också, men den punkten finns på min "ständiga lista" men blir aldrig avbockad för den sakens skull.

Men istället för allt det där ovan så har jag på något sätt fastnat i fåtöljen framför fredagens idol-avsnitt men de största och mörkaste trötthetsringarna under ögonen som någon någonsin har skådat.

Ok lite dramatisk kanske jag är nu, men trött är jag. Har också märkt att vissa saker faktiskt förändras när man fyllt 25. En av dessa är att det inte är lika lätt att vara ute och dansa på lördagsnätterna, det känns liksom lite mer på söndagseftermiddagarna än vad det gjorde innan.


Trängsel

0-56d611bc8f5db83427a4d414c7af4d70.png

 


Långdag

Ja det såg ju ut på bloggen som om jag fredagsmyste i Gbg väldigt länge. Sanningen är den att denna bloggsidan inte alltid "har alla hästar hemma" eller "hissen går inte ända upp" eller något annat ordstäv för att inte fungera riktigt korrekt.

Men nu har i alla fall försvunna inlägg hoppat in och allt ska väl vara i sin ordning.

De senaste dagarna har jag haft en liten släng av svininfluensan, även kallad svinis, och det blir väl så när de sprutar in det där vaccinet som faktiskt innehåller en liten del av själva influensan.

Själva sticket gjorde inte så ont, fick en sådan där snäll sköterska som sprutade in sprutan lååååångsamt. Vilket gör att det inte alls gör ont. Sedan var både jag och Skrutten (som också fick sig en dos vaccin samtidigt som jag) alldeles friska i hela 24 timmar efter sprutan.

Sen blev jag tyvärr lite hängig igår. Feber, frossa varvat med värmeslag och sedan en ordentlig trötthet.

Det botades med en rejäl dos smågodis och massor av Vänner-avsnitt framför en sprakande brasa. Och idag vaknade jag faktiskt frisk. Tror nog minsann att jag haft ganska så tur.

Så nu blir det jobb (långdag till och med) och sedan ikväll ska jag och Skrutten leka föräldrar för vi ska agera barnvakter åt gudsonen med lillasyster. Kan ju bli hur som helst det där.

Dagens

Frukost: Smoothie och frallor, två koppar kaffe och ett glas juice hemma hos Skruttens pappa
Dagens Outfit: Jeans och tee
Humör: Upphöjt
Gjort: Vaknat, varit hos Skruttens pappa och skrattat, tänt en brasa, samlat familjen för födelsedagsmiddag... to be continued...
Planer: Äta tills jag blir alldeles för mätt, som sig bör på familjemiddag
Lunch: Se "frukost"
Läser: Inget, men lyssnar på en beroendeframkallande låt av min plaststorasysters man
Bästa: Att jag får sitta i Skruttens mysiga knä just nu och ha familjen runt omkring mig
Middag: Se inlägget nedan
Barn: Skrållan hon verkar må toppen
Väder: Sol!
TV-program: TV:n har bestämt sig för att gå i pension (på en fredag!)
Tänkvärda:
Kom-i-håg: Att påminna Skrutten om att vi ska låna tving (vad det nu är...) hemma hos hans pappa när vi är där... Nä just det - det kom jag aldrig ihåg.

Återigen inspirerd av Engla.

Kalasmiddag

639894d0d81ef3b9348bd1e6bb5646c7.png

Det ser kanske lite otäckt ut, men det kommer att bli smaskens tror jag. Vitlöksfylld fläskytterfilé minsann. 


Solen skiner

Det är faktiskt sant. Efter att inte ha visat sig på vad som känns som en hel månad, så visar solen sina underbara strålar igen. Det är faktiskt lite varmare och sedan så är det betydligt ljusare. Och det där ljuset är ytterst välkommet.

Just nu sitter jag ute hos Skruttens pappa och "hjälper till" när de sätter i lås på den nya ytterdörren. "Hjälper till" gör jag genom att hålla mig ur vägen. Så jag läser nya numret av Chic (i vilken man kunde vinna en underbar väska från Armani) och surfa runt lite på internet.

Ikväll får fredagsmys-gänget fredagsmysa utan mig och Skrutten, för storebror fyller år och det ska ju så klart firas. Firas ska det göras i form av en familjemiddag.

Igår var det förresten filmklubben. Vi fick se De osynliga. En norsk film som handlade om en tragedi där en ung man mördar ett barn (eller det kanske var lite luddigt det där men han bidrar i alla fall till barnets död), avtjänar sitt straff och när han sedan försöker återvända till ett vanligt liv efter fängelsestraffet så kommer han i kontakt med barnets mor som söker efter en förklaring.

Det var faktiskt den bästa film vi sett på filmklubben denna höst och fick högsta betyg av mig (6/6), glömde fråga Kajjan hur många poäng hon gav.

Jepp så funkar filmklubben. Varannan torsdag visas en ny film, utvald av filmklubbens styrelse, man får middag hemma hos Kajjan (ja den delen gäller i och för sig bara mig) och popcorn till filmen, sedan ger man filmen poäng efteråt.

Efter filmklubben så klämde jag och Skrutten faktiskt en film till - Låt den rätte komma in - vilken för övrigt också var väldigt bra. Av någon konstig anledning har vi bara kollat på skräckisar sedan vi kom till stugan - man blir ju inte direkt mindre mörkrädd av det.

Vardagslyx

0-5819495c53e2355fa67f62043b997caf.png

Har varit och skämt bort mig lite och fixat naglarna, har ju faktiskt klippt mig  också med det har jag nog ingen bra bild på. Naglarna blev i alla fall väldigt fina. Opraktiska, men fina. 


Mysstund

0-5152f3f01260371741195c52cc832292.png

 


Arbetsfri dag

Idag är det torsdag. Ja kan ju tyckas självklart för många, men för mig som flera gånger trodde att det var måndag igår så är det inte lika lätt.

Torsdag betyder också att jag inte är på jobbet idag. Istället sitter jag i en fåtölj och tittar på när Skrutten och katten Ceasar sitter i andra fåtöljen och myser. Vädret fortsätter att vara grått, regnigt och allmänt trist så det lockar inte så väldigt mycket att gå den där långpromenaden som är planerad.

Lockar väldigt mycket mer att sitta kvar i värmen inomhus och fortsätta kolla på foton från i somras.


Kärleksmåndag

Jag skulle kunna berätta om hur underbar helgen i Göteborg var, hur många gånger jag fick kramp i magen av skratt över att vara på roadtrip med Kajjan, vilken circus det där stället Gekås i Ullared är eller att jag fick både mysa med farmor och farfar och vara ute på restaurang med faster (tillika gudmor) och kusinen.

Men!

Istället måste jag först och främst berätta om den underbara nyheten att lilla Anna och hennes pojkvän har förlovat sig. I måndags fanns det en liten annons i tidningen med rubriken "Idag förlovar vi oss". Jag hoppade och studsade där hemma och skickade direkt iväg ett grattis-sms.

Det lite roliga i historien är att jag även tänkte att det vore en god idé att åka hem till dem och lämna över en bukett blommor också. Sagt och gjort. Efter jobbet åkte jag och Skrutten mot Nymölla, på väg märkte vi att bilen antagligen bara gick på bensinångorna och att det därför var läge att tanka. Så vi svängde inom en bensinmack lite snabbt.

Rakt framför oss stannar en vit volvo. Jag hinner ungefär tänka "jag känner ju några som har en vit volvo..." ínnan jag såg att det var det nyförlovade paret.

Vad är sannolikheten? Först att vi hamnar på samma bensinmack, precis samtidigt, på deras förlovningsdag, när vi är på väg hem till dem och ska överraska och sedan att de stannar så att vi står precis med motorhuvarna mot varandra.

Min första logiska tanke var att slänga blommorna åt sidan, vilket jag gjorde, och sedan gömma mig, vilket jag inte gjorde.

Kom väl på att det där sista inte var en logisk tanke utan det var bara att gå ut ur bilen och gratulera det nyförlovade paret mitt där på bensinmacken.


Fredagsmys i Gbg

0-5323f03f8cbecb6cdac801b6ef6c6df4.png

 

 

 


I tatueringsstudion

0e43837d2346d40e3b9aae2d735c130b.png

 

 

 


Onsdag

Två dagar i rad har jag nu gått upp i tid. Kanske inte så tidigt (runt 7-snåret) men likväl i tid.

Skönt är det. Man hinner ju klä på sig, sminka sig i lugn och ro (vilket för övrigt är en kamp när ögonen tar extra lång tid på sig att ens öppna sig nu under denna mörka mörka årstid) och bäst av allt är att man hinner ta en kaffe till Nyhetsmorgon.

Är jag pigg då?

Nej det skulle jag nog inte säga att jag är. Dock är jag vaken och avsevärt mindre grinig.

Eller det där med vaken kanske jag ska modifiera.

För när jag satt där i fåtöljen, framför Nyhetsmorgon och med kaffekoppen i handen så fångade Skrutten just denna kaffekopp innan den tippade över. Jag själv hade nämligen inte koll längre, för jag hade nickat till.

Är väl båda bevis på att man är över 25 år fyllda när man för det första ens nickar till och för det andra använder ord som "nicka till".

Skrållan goes tisdagschic!

79bbbb0f94002e8839acb30014bc81c3.png

Ja jag inser att jag antagligen måste sluta tjata om min lilla hund. Men är hon inte bedårande med lite halsband? Hon valde dem alldeles själv så klart.  


Helgen

Lördagen blev ytterst lugn. Förutom en storstädning i Lill-stugan (vårt nya hem) så gjordes det inte många knop. Jag har för mig att jag hade en viktig "to-do-lista" och att jag till och med skrev ut en del av denna lista här, dock tror jag inte att det bockades av många punkter på den listan.

Det jag faktiskt gjorde i lördags var att ha en ensamkväll. Skrutten var ute på galej och jag... ja jag tyckte det var alldeles underbart att inte ha några planer.

Så med sällskap av Skrållan kröp jag upp i fåtöljen och kollade igenom alla avsnitt av den nya säsongen av The Hills, alla nya avsnitt av The City och sedan avslutade jag med ett Vänner-maraton.

Middagen
lär inte få några kulinariska utmärkelser - eller vad sägs om nachochips som blev över från spelkvällen kvällen innan och de där runda ostbågarna?

Med tanke på det nyttiga matintaget dagen innan så kanske man skulle kunna tänka sig att jag spenderade hela söndagen i löparskorna. Men nej.

Jag var istället inne hos svägerskan en runda och pillade med lite viktiga papper och bjöds på lussebullar (premiär minsann) och sedan var vi bjudna på middag hos Skruttens pappa för att fira farsdag.

Det bästa med hela kvällen var nog att jag fick hålla handen på svägerskans runda mage, det ligger nämligen en liten bebis i den runda magen, och jag fick till och med äran att känna en spark. Förhoppningsvis så hör bebisen inte så jättebra än så länge, för då är det nog kört för min del, kommer liksom bli igenkänd som den där tanten som petade på mig och väckte mig bara för att hon skulle få känna en spark.

Men de hör inte vid fem månaders ålder va?


Garderobsbygge

0-1132c2fe19c9b4ad00383a17d3c2edcf.png

Igår utförde Skrutten och jag Operation: Garderobsbygge, vi bygger en garderob till vår lilla stuga som vi ska bo i under några månader. Enligt viss påtryckning från mig så blev det ungefär prio ett, strax efter att ha en fungerande kamin så vi kunde få lite värme, att vi hade en ordentlig garderob.

I och för sig vet jag inte riktigt hur mycket jag egentligen hjälpte till med bygget. Först satt jag på en stol och åt jordnötssmörsmackor med sylt (ja jag vet...) och sedan så gick det ungefär så här bra när jag skulle skjuta med spikpistolen:



Av sju stycken skott så hamnade fem utanför. Kanske inte ett jättebra resultat.

Så jag fortsatte att äta mina mackor istället.


Just nu

Just nu sitter jag fortfarande i pyjamas och klockan är snart 13.30. Har inte sovit tillräckligt i veckan så jag hade faktiskt bestämt mig att jag skulle försöka sova ut idag, liksom försöka ta igen lite av den förlorade sömnen.

Och om jag sov ut. Vaknade inte förrän 11.50. Och det var antagligen det skönaste på länge, att få känna sig lite utvilad.

Men nu börjar jag få lite ångest för att jag måste få en del saker gjort och de blir nog inte gjorda om jag fortsätter att sitta framför E-channel och titta på program som Victoria Silvstedt - My perfect life, så antar att det är god tid att kliva ur pyjamasen och starta dagen.

Så nu:

  • Städning
  • Promenad
  • X antal telefonsamtal
  • Uppsats
  • Etc etc...


Spelkväll

0-45fbe6a1b844d3840333f400e48c602d.png

Fredagsmyset igår blev faktiskt lite av en spelkväll också. Vet inte hur jag ska förklara spelet men det heter Brainstorm och man skulle... ja brainstorma kring en given kategori, och en i varje lag hade ett kort med orden som gav poäng och man såg bara orden om man hade ett par glasögon på sig. 

De där glasögonen var väl någon sorts 3D-glasögon, eller jag vet inte riktigt, men de var nog det roligaste med hela spelet. 

Mitt, Kajjans och Neas lag vann (så klart) och dansade segerdansen runt kvarteret, eller ok det gjorde vi inte alls men vi ville nog egentligen. 

Så för att sammanfatta fredagskvällen så var det tacos, Idol, vin, goda vänner och spel. Alldeles alldeles utmärkt.  


Snart fredagsmys!

Titta minsann, jag hittade funktionen som tar kort på webkameran, hade ju nästan glömt bort den.


Övertalade Kajjan också att vara med på ett hörn. Självklart kunde jag vara seriös i cirka två sekunder.


Avslutar dagen ungefär som jag började den

0-6b0c6fefe1d5fa7af4ec4037d9c713d7.png

Ja nu kanske inte "avslutar" dagen är riktigt sant, jag har ju faktiskt en hel del av dagen kvar. Det där som är kvar av dagen ska spenderas med Fredagsmysgänget. Mat, goda vänner och Idol - kanske till och med lite vin. Kan ju bara bli bra. 

Just nu sitter jag i en fåtölj hemma och har Skrållan bredvid mig. Ungefär var femte minut måste jag dock peta till henne för hon snarkar så högt så man får ju ingen fredagsro.

Försöker ladda lite för löparrundan som jag och Kajjan har bestämt att vi ska ge oss in på när Kajjan kommer från jobbet. Just nu känns jag liiiite långt ifrån att ha energi för en löparrunda. Tur att man har Kajjan som kommer óch drar igång en, annars hade det nog aldrig gått.

Hmm kanske ska man leka kurragömma så inte Kajjan hittar mig?


Morgonmys

Kan en morgon bli annat än bra när man vaknar bredvid en sådan här skönhet?

15ee99c2cc3633788cb021f32d9589aa.png

 


Arbetsdagen slut

För bara några minuter sedan så slutade jag jobbet och alldeles alldeles strax ska jag möta Kajjan på tågstationen, för hon kommer också ifrån jobbet och ikväll är det minsann Filmklubben som gäller.

Ikväll ska vi se Tusen månader (om jag minns rätt) och innan dess så ska vi få lite mat i magen hemma hos Kajjan. Undra som en flundra vad Kajjan har tänkt att vi ska laga...

Eller var det jag som skulle komma på något?!

Nej... eller? Äsch jag är så trött i huvudet att jag knappt vet vart jag är. (tur att man har gps i iPhonen)

På tal om trött så blev jag just trött för cirka fem minuter sedan. Lite påtryckningar från "allmänheten" gjorde att jag började tänka på vad som är nästa steg. Med nästa steg menar jag då vad som ska hända efter årsskiftet när jag inte jobbar på bankens juristavdelning längre.

För det första ska jag skriva klart den där uppsatsen (jag ska, jag ska, jag SKA!) och sen då?

Någongång vill jag ju sitta ting. För att kunna sitta ting måste man ha tillräckligt med "tingspoäng" (och ja, jag vet, skrivit klart uppsatsen också) och de där tingspoängen är lite knepiga att få tag i.

Det tog ett antal försök med uträkningen av mina tingspoäng, behövde till och med en livlina i form av Ring en vän för att jag ens skulle förstå hur jag skulle räkna. Och när jag till slut lyckats så kom jag på att jag aldrig skulle lyckats.

Tingspoängen räcker inte alls. Det verkar vara omöjligt att komma upp i så många som jag behöver, ens om jag jobbar i 102 år till. Nattsvart ser det ut.

När sådant här händer brukar mina egna tips till mig själv vara att antingen
1. Börja gråta
2. Ringa en vän

Alternativ 1. skulle kännas lite skönt kanske, men är inte särskilt vuxet och folk runt omkring mig skulle nog undra hur tusan det var stält.

Och gällande alternativ 2. så tror jag att det hjälper föga. Om det inte är så att denna vän i så fall kan omorganisera hela anställningssystemet av tingsnotarier.

Dagen som varit

Denna onsdag har det jobbats hela dagen, det har varit uttag, insättningar, internetbanken och så vidare. Vilket betyder att jag inte har varit på juristavdelningen idag utan istället agerat kassabiträde. Och det har varit fullt upp minst sagt.

Sen har jag varit riktigt glad över att jag har ett inomhusjobb för det har varit storm utomhus. Min löparrunda ställdes till och med in av min PT för att det sades på Nyheterna att det var risk för snöoväder.

Och hur mörkt är det inte ute?

Det är mörkt när man åker till jobbet, inte helt ljust när man jobbar och sedan mörkt igen när man ska åka hem. Och med "man" så menar jag ju då jag.

Och jag är trött, tröttare och tröttast. Kan man verkligen blir så här trött bara för att det är mörkare ute? Ja, det verkar ju faktiskt så.

Åh! Nu kom jag ju på att jag glömt att berätta gårdagens viktigaste inköp. Och så har jag det ju mitt framför ögonen, faktiskt nästan rent bokstavligt talat.

Under godisinköpet igår föll våra ögon också på en box med alla avsnitt från den första säsongen av How I met your mother. Och det är fantastiskt!


Jag försökte! Eller?

I söndags tänkte jag, som jag tänker ungefär varje söndag, att jag måste måste måste försöka hålla händerna borta ifrån godiset. I alla fall på veckodagarna.

Tills mor lagade ärtsoppa med pannkakor igår och jag "råkade" toppa pannkakorna med glass och chokladsås.

Då tänkte jag "ja ja ok, ett litet mindslip, men nu måste jag skärpa mig".

Tills jag och Skrutten åkte på bio samma kväll och inhandlade både en enorm godispåse från Hemmakväll  och popcorn sedan på bion.

Ja men det väl en dubbelslip då?

0-796053d02e9e79a346c073e598f9e9bb.png

Tills jag "råkade" ta en chokladboll till fikat på jobbet idag. Och de där godisresterna från bion igår de slank ner till Bonde söker fru.

Var det så att man glömde självdisciplinen på andra sidan 25års-strecket?

 


Dagen

Frukost: Kaffe
Dagens Outfit: Jeans, puderrosa topp och scarves (även denna rosa)
Humör: På topp... eller ok lite måndagsblues kanske men det är väl ok?
Gjort: Jobbat som en tok och sedan tagit en löprunda
Planer: Övertala Skrutten att se något Vänner-avsnitt innan läggdags
Lunch: Förtärdes på underbara Rikard en trappa ner
Läser: Bloggar
Bästa: Att "ombyggnaden" har tagit fart i min och Skruttens lilla stuga
Middag: Lax i kokosmjölk med lime och vitlök
Barn: Räknas Skrållan?
Väder: Riktigt busväder
TV-program: Tinas Cookalong, Matakuten
Tänkvärda: Tålamod!
Kom-i-håg: Att boka nageltid
Roligast: När Kajjan hälsade på på jobbet idag, även om det "bara" var utanför mitt fönster

Jag kopierade Engla och gjorde sedan ett litet tillägg med Roligast. För det var faktiskt väldigt roligt när jag och Kajjan pratade i telefon med varandra på var sin sida av min fönsterruta på jobbet under sena eftermiddagen.  

Det har minsann gått och blivit höst...


Från en underbar skogspromenad på Ryssberget

Ungefär tio gånger om dagen undrar jag vart värmen tog vägen, vart solljuset tog vägen och framför allt vart sommaren tog vägen.

Ok det där sista kanske jag har haft lite tid att vänja mig vid, men ändå.

Fast sen kommer jag på att sommaren var då Summer of Fun-gänget höll eventschemat fullspäckat, lata dagar vid stranden och massor massor och åter massor av underbara stunder.

Sen har det sakta men säkert gått mot mörkare tider och snart är står nog till och med julen runt hörnet.

Och tiden efter sommaren har faktiskt varit precis lika bra och nästan lika innehållsrik.

Monday bloody monday

Snooze-funktion

På 1950-talet när snooze-funktionen lades in i väckarklockorna, hade mekaniken inuti väckarklockorna sedan länge varit standardiserad. Detta innebar att tänderna på kugghjulet till snooze-funktionen var tvungen att matcha den befintliga konfiguration. Detta lämnar ingenjörer med ett enda val: De skulle kunna ställa snooze-tiden till antingen lite mer än nio minuter, eller lite mer än 10 minuter. Men eftersom rapporter visade att 10 minuter var för långt, eftersom det tillåter människor att falla tillbaka i en "djup" sömn, beslutades det om nio minuters snooze, i tron om att folk skulle vakna lättare och gladare efter en kortare tupplur. Även om dagens digitala klockor kan programmeras att ha en snooze, oavsett längd, väljer tillverkarna att hålla sig till nio minuter, eftersom det är vad konsumenterna förväntar sig.
www.wikipedia.se

Om man nu kunde resa i tiden, då skulle jag åka tillbaka i tiden och säga till de där 50-talisterna "sluta upp med det där!" och så kanske snooze-funktionen aldrig skulle ha uppfunnits.

För en sak är säker och det är att om denna funktion aldrig uppfanns skulle jag slippa vara i behov av att gå i gruppterapi och ställa mig upp och säga "Hej, Jag heter Susanne och jag är en Snoozolist".

Ingen funktion = inget beroende.


RSS 2.0