Update

646f3a6614d0e83ae834cb08558c6ab1.png

 Åh typiskt skrev precis ett långt inlägg om julen här i Hällevik som verkar har försvunnit!

Den underbara rosa saken är en av de fina julklapparna som jag fick i år. Det är en sådan där mini-HP som man kan ta med sig överallt, så de där ursäkterna för att inte skriva uppsatsen krymper och krymper.

julaftons morgon vaknade vi tidigt för att hinna byta några julklappar innan det var dags för att åka iväg för julfirande med familjen. Så jag och Skrutten torkade morgongruset ur ögonen och tände en brasa. Då fick jag öppna den första av mina två julklappar (den andra var en ring från Thomas Sabo).

Sedan blev det julfrukost hos svärmor, jullunch hos svärfar och avslutade sedan hemma i Hällevik.

Vi valde för övrigt den klassiska Ankan - Kalle Anka - istället för Anna Anka, klockan 15 på julafton.

I och med att det blev stora måltider hela tre gånger på julafton så kan jag ärligt säga att jag aldrig har varit så mätt i hela mitt liv som denna dagen och behöver jag aldrig se en prinskorv igen så är det helt ok. Det var nästan som om mättnaden orsakade fysisk smärta. Inte så konstigt att allas nyårslöfte är att "vara nyttigare" när man avslutar året på detta sätt.

På julafton följer juldagen och då är det enligt tradition dags för lite kalasande. Varmbad i utomhustunna i Kladden och drinkar i Hällevik blev uppvärmning till lite klubbdansande.

Så julen blev fylld av massa god mat, glada nyheter och till och med snö.


Julaftonar

737e259d819aaa5d120aef20f96596bd.png

 


0-536ae351005d2360cc5e214fc4e3aa6e.png

Nu har man ju kämpat sig igenom flera dagar av snöstorm (ja ja nästan i alla fall) och kan ju säga att det är ju inte särskilt praktiskt det här med snö. Det är halt, kallt och blött. 

Fast sen är det ju väldigt fint också. Det lyser liksom upp lite under denna mörka årstid och så får man en riktigt julig känsla, som passar sig väl så här i juletid. 

Men nu är det helt plötsligt +2 grader och dessa grader håller på att smälta bort all den vita snön. Precis nu när man behöver den som bäst. "Jultomten kom pulsande genom snön"-historien håller ju inte riktigt lika bra när det inte finns någon snö att pulsa igenom. 

Så bäst att det där graderna försvinner illa kvickt. För nu när vi har kämpat igenom några dagar av kyla både utomhus och inomhus (bor i en liten stuga remember?) så ska det tusan vara en vit jul.

Så det så!
 


Förresten...

-556d7fa60d3426b5c683ea9f4ed48c4.png

Mitt bland julklappsinköpen igår såg jag denna klocka i ett skyltfönster - den inte hur söt som helst? 


Överraskning

1e4c139159e0391a3837aec0409d75c0.png

Väl hemma från julklappshandlandet så fanns det en liten överraskning där hemma i stugan. Skrutten var snäll nog och lät mig få två tidiga julklappar. 

I den lite mindre fanns det en stor godispåse och i den lite större en värmefläkt. Det senare kanske för gemene man kan tyckas något konstigt och knappast särskilt romantiskt. Men för alla som bor i en stuga (som egentligen är till för sommarbruk) så är det ungefär det bästa man kan få. 

Jag tillhör ju den senare kategorin och blev därför som Skrutten själv hade uttryckt det - själaglad.  


Väldigt suddig bild men...

0-7ffde4e8a938ff415a1a091e0ae97f8a.png

Igår var det rekordlåga -19,5 grader när vi körde hem från julklappshandlingen. Både julklappar och ett stycke lillebror hämtades upp i Kristianstad. 

Vi såg även Idol-Calle på HM. Var ganska nära att gå fram och be om en autograf, bara för att liksom.  Men ni vet den där hopen av unga kvinnliga (inte ung som jag då, utan kids liksom) idolfans som man har hört talas om som samlas runt dessa idoler och skriker? Jepp, de finns verkligen. Har nu sett det med egna ögon.

Mitt på HM blev Calle nästintill attackerad av tjejer som skulle få kramar och autografer och det mobilfotades för fullt. Antingen så har dessa tjejer ett sjätte sinne så de hör varandras idolskrik på lååångt avstånd, för det kom bara fler och fler, eller så är det kanske mer troligt att de använde mobilerna även till att sms:a sina vänner.

Lillebror och jag tog därför det säkra före det osäkra och traskade ut från HM. Utan att vare sig ha skrikit eller fotats med Calle.


Zzzzzz....

0-30742440da89723eca8fd98ace457f4f.png

Det verkar som om julshoppingen tagit krafterna ur en viss någon. Kanske läggdags? 


Snökaos i Blekinge


Vår lilla stuga insnöad

                     


Bilfärd till Lund

Det har varit sådan snökaos i Blekinge i helgen att jag och Skrutten aldrig tog oss till Lund igår. Men för att förhindra att familjen sitter och gråter på julafton så tvingade vi oss ut och begav oss till Nova Lund och handlade julklapparna idag istället.

Och vet ni vad? Vi lyckades faktiskt hitta alla (eller väldigt nära i alla fall) julklapparna.


God morgon!

Igår kväll satt jag och studsade av glädje för att jag dagen efter (idag) skulle få sovmorgon. Idag är alltså ingen jobbdag så jag får lov att ta sovmorgon. Vilket är ganska vanligt förekommande när jag inte har jobbdag, för jag är nog en av de mest morgontrötta invånarna i landet.

Vad händer när man sett fram emot sovmorgon?

Jo då vaknas det kl 07.00 och utan någon känsla alls av att kunna somna om.

Så istället för sovmorgon blir det Vänner-maraton och önskelist-skrivande.

En kväll i slutet på februari

...eller så var det precis i början på mars, jag minns faktiskt inte riktigt. Vad som hände var i alla fall att jag och Myran skulle fira hennes födelsedag med att gå på en spelning på en nation i Uppsala. Jag hade sett en affisch som satts upp i trapphuset på Djäknegatan 13 och tänkte "varför inte?".

Att vi sedan skulle se en av Sveriges bästa musiker hade jag ingen aning om. Kvällen slutade med att jag och Myran kom hem med inte mindre än ett rykande färskt album En hand i himlen och en affisch signerad av Jonathan Johansson himself.

Ikväll råkade jag söka på Jonathan Johansson på Spotify och lyssnade för första gången på länge på En hand i himlen, Aldrig ensam och Innan vi faller.

Jonathan Johansson är fortfarande precis lika bra, men vad jag inte var beredd på var att lyssnandet också förflyttade känslorna tillbaka till hur de var när jag sist lyssnade på hans låtar. Tyvärr var det en tid när en del saker var lite... tillkrånglade - för att använda lite försiktighet.

Hur saker och ting än kändes så inser jag nu att jag aldrig skulle kunna tänkt mig, just då, att jag cirka sju månader senare skulle bo i en stuga på min mammas bakgård, utan varmvatten, dusch eller toalett och som enda värmekälla en kamin men samtidigt känna att jag aldrig varit lyckligare.

För förutom allt det där med ingen dusch, toalett eller värme så delar jag den där stugan men någon.

I vilket fall så har Jonathan Johansson nominerats till Grammis för Bästa nykomling och till P3 Guld för Bästa artist. Rösta kan man göra här och här.


Vad är det med henne?

57274a4d2f0116b6e68fffbed78eea8c.png

Skrållan verkar tycka att jag är världens sämsta barnvakt. För att visa detta står hon och trycker vid dörren och vägrar att komma och mysa, så som barnvakten istället skulle föredra. 

(sorry för den taskiga bildkvaliteten)


Middag

0-1a8288f957e76b62c230dfd5920457c3.png

Ungefär så seriös är jag med min middag ikväll. Men det är bara att inse att det inte blir mycket roligare när man bara lagar till en. Och den "en" är sig själv. 

Fast å andra sidan så för att vara knäckemackor så är de väl ganska seriösa egentligen? 


Det snöar och snöar och snöar...

20dea66980304a1105075463a71afee8.png

 


Stockholm i bilder



Tyvärr fick jag inga bilder på Pe och Ol, kanske blev det lite för stressigt där på fredagen för att kameran skulle hinna fram...

Hemma igen!

...ifrån Stockholm alltså. Och jag har ju faktiskt hunnit med att jobba hela två dagar också.

Stockholm var i alla fall underbart (så klart), det togs bara några få bilder under helgen, men de jag har kommer upp ikväll.

Lilla Myran kom och mötte upp mig på Centralen i fredags, vi tog tunnelbanan ihop till Gärdet, satte oss ner på sängen i cirka två minuter och försökte under dessa två minuter snabbt sammanfatta det som hänt sedan vi sågs sist. Efter dessa två minuter av "catching up" så följde ett smärre kaos när vi upptäckte att det endast var 35 minuter tills vi skulle möta upp resten av gänget på restaurangen Ciao Ciao.

Jag var tvungen att byta om, Myran hade ingen aning om vad hon skulle ha på sig, jag var tvungen att sminka mig, hade väl kanske inte heller någon aning om vad jag skulle ha på mig, det tog cirka tio minuter att gå till restaurangen etc etc... och om inte detta var nog så gick en lins sönder i mitt högra ögon och... äsch i vilket fall så resulterade det hela i att jag fick hoppa i heelsen utan att stänga dem, slänga ner halva sminkväskan i handväskan och slänga mig in i taxin och sedan där stänga skorna och i alla fall kleta på lite läppglans.

Tyvärr så var det ju jag och Myran som var i farten också, så självklart så åkte vi taxi till fel restaurang.

Efter att ha sprungit till rätt restaurang, kom vi in cirka 15 minuter för sent (ganska bra jobbat ändå), svettiga och resultatet av sminket var väl si så där. Det där sista med svettningen och sminket gäller nog bara mig i och för sig. Tur var väl att jag ändå inte såg hur jag såg ut när jag tittade i spegeln, ett resultat av linsen som gick sönder i det högra ögat.

Sen följde i alla fall en mycket trevlig och framför allt mysig kväll med hela KrOlAnPeSu.

Lördagen spenderades i den kungliga hufvudstadens butiker och ett litet försök att leta efter julklappar gjordes väl, men kanske inte ett helhjärtat försök. Om sanningen ska fram så blev jag till slut både trött i benen och i huvudet av att springa runt bland ungefär en miljon (eller typ...) andra julstressade människor. Kanske har jag vant mig för mycket med det lite lugnare tempot här nere i Blekinge?

Myran och jag vandrade, sedan även Lilla K:s tålamod med att knuffas på stan tagit slut, hemåt och tog en sväng förbi Kungsträdgården och allt blev plötsligt så där idylliskt. Vi gick genom en julmarknad, stannade och köpte brända mandlar och tittade på när det åktes skridskor på en anlagd skridskobana och samtidigt som stora snöflingor föll från himlen.

Så istället för att ta tunnelbanan hem så gick vi hela vägen.

Vi stannade en sväng på Fältöversten och handlade räkor och aioli, som fick agera kvällens middag. Sen hann vi med att se när Myrans bror med kamrater gjorde julkorv och Myrans brors fru klädde den tre meter höga granen. Myran och jag gjorde inget av det, utan smuttade istället på var sitt glas bubbel och tog det allmänt lugnt.

Det sista jag hann med i huvudstaden var att dricka en chailatte på Wayne´s tillsammans med Myran, som var snäll nog att följa mig till Centralen. Underbara chailatte - som jag har saknat!

Nu saknar jag ju så klart alla vännerna igen, mycket mer än vad jag hade saknat den där chailatten. Alla som känner till min förkärlek till chailatte förstår då kanske hur mycket jag saknar Stockholmsvännerna.


Fredag

Fredag, snart helg och jobbveckan är över. Tyvärr så har de senaste dagarna kantats av en hel del dåliga nyheter. Men under tiden som de där dåliga nyheterna får lägga sig och själen får läka lite så tycker jag att vi istället tar de trevliga nyheterna.

Jag har fått förlängt på mitt jobb
Vilket innebär att jag inte längre står arbetslös efter jul- och nyårshelgerna. Wiiho!

Jag fick en kalender i present på jobbet


Jag fick en eftermiddag på spa av kära mor
Min lilla mor och jag spenderade eftermiddagen på spa igår och mitt ansikte är nu lent som en bebisrumpa

Idag klockan 16.50 sitter jag på ett flyg till Stockholm
...och får äntligen träffa mina underbara vänner

Höstbilder


Helgen som varit...

Bilderna tog slut där vid torsdag, fredag någongång. Efter det var det julfest med jobbet på fredagskvällen, spelkväll med vännerna igår och idag har jag och Skrållan tänt det andra ljuset i adventsljusstaken och kommit ikapp med avsnitten i The Hills.

Snart kommer Skrutten hem och då vankas det söndagsmiddag inne hos päronen och sedan ska vi hinna mysa lite med syster-Skrutt innan det är dags för att invänta måndagen och den nya veckan.


Fredagen i bilder


Lite julpyssel...



Lite Ceasar-mys...




Lite framför-brasan-mys...


Torsdagen i bilder


På väg till Skruttens läkarkontroll av hans knä så såg vi en transport av propellrarna till ett vindkraftsverk - inte varje dag inte!


Efter läkarbesöket tog vi oss en liten lunch i Karlshamns stad. Besöket avslutades med att vi båda sa "ja ha, hit kommer vi inte gå igen", så antar att vi inte var supernöjda.


Sen hanns det med ett besök i huset som håller på att byggas, och även om det inte går väldigt fort sedan Skrutten skadade knäet så har det faktiskt hänt en hel del.


Kvällen avslutades på höstens sista filmklubb. På den suddiga bilden syns poängen som man ska ge filmen efteråt. Kajjan och jag har blivit lika häftiga som veteranerna i klubben och hänger poäng-kortet på stolen framför.

 


Ritningar

0-22763333f77eb9b5b36a5237ba6f4aeb.png

Skrutten sitter och pekar på husritningen och frågar "vill du ha ett eluttag där?" "vill du har spots inbyggda i fönsterkarmarna?" och så pekar han runt med pennan, sätter lite kryss och funderar vidare. 

Och så kommer det någon mer fråga, som till exempel "vill du ha extra garderober i sovrummet?".

Sämre kan man nog ha det... 


Julklappar klara?

Den frågan fick jag för någon dag sedan. Om jag köpt alla julklappar alltså.

Mitt svar var ungefär:
"eh... alltså... nej inte riktigt."

Det sista är ju för övrigt en lögn. För jag har inte köpt några julklappar alls, inte en endaste.

Men ska man verkligen ha gjort det?

Och förutom att köpa julklappar till nära och kära, bestämma sig sjäv vad man önskar sig i julklapp och baka massor av lussebullar så ska man även komma på vart juldagen ska utspela sig och främst vart nyårsafton ska firas.

Jag som inte ens har ordnat med adventsljusstake...

En sak är i alla fall klappat och klart och det är julkänslan. För väldigt många år i rad har jag haft inlämning av uppsatser, tentor eller annat skoltjafs ungefär den 22:e december varje år - vilket lämnar ganska lite utrymme för den där julkänslan att infinna sig till den 24:e december och tillika självaste julafton.

Men i år är det ingen tenta som ska göras precis innan jul. Istället är det julpyntat på jobbet, pepparkakor till fikat, adventsmys med bästa vännerna och mys framför brasan med finaste Skrutten.

Kanske blir den bästa julen ever?


Ljus i höstmörkret




















Trött som en mört


Bild lånad härifrån
Det är vad jag är. Nu vet jag inte riktigt varför man säger så. Är mörten en särskilt trött fisk? Eller är det bara för att det rimmar? Eller rimmar det verkligen? Eller säger man ens så?

Verkar som om vi kan fortsätta så där hur länge som helst, så kanske lika bra att bara släppa det där mört-uttrycket.

Trött är jag i alla fall. Antagligen på grund av den där svinis-sprutan som togs förra veckan. Känns som om det har bosatt sig en liten liten influensa i min kropp.

Tur är att Skrutten har köpt hem medicin i form av OLW:s Fresh Island-dipp och grönsaker. Brukar funka alldeles utmärkt mot små sjukdomar, trötthet... ja och livets alla andra stunder också faktiskt.

RSS 2.0