Lurifaxdagen

Kom precis på att det är lurifaxdagen imorgon och här ska det luras. Men hur? Och om vad? Och vem?

Lilla Myran ligger nog väldigt i riskzonen för att bli lurobjekt.

Här ska det smidas planer...

Om jag någonsin skulle öppna ett kafé...

...så skulle jag nog faktiskt inreda med precis de här möblerna som jag såg att ett kafé här i Uppsala har gjort. Sen att deras specialitet är choklad gör ju bara saken ännu bätte. Ett besök planeras inom kort.




Kontorsinflyttning



Anställningsavtalet är signerat och morgonen har ägnats åt inredning av nya kontoret. Blev väl kanske inte så väldigt mycket som fyllde upp kontoret i och med att jag hade ganska skralt med saker, har inte lyckats samla på mig så mycket saker sen jag började 19 januari. Annat var det för min handledare, som varit här sedan 80-talet någongång.

Måste faktiskt säga att jag överraskades lite av hur kul jag tyckte att det var att få ett eget kontor. Seriöst på något sätt. Första kontoret. Inte illa pinkat att ha det innan man ens är klar på utbildningen (ajaj i jantelagsnerven).

Höjdpunkten var nog ändå när jag fick lov att kliva in i förrådet och välja ut kontorsmaterial. I och med att jag kan hänga i en bokhandel (varför heter det egentligen boklådor i plural?) i flera timmar och välja block, testa olika pennor och för att inte tala om när det är dags att köpa ny kalender, då var detta lite som att kliva in i ett himmelrike för mig.

Små barn roar sig lätt säger de som vet.

Och så avslöjar hon att hon inte ens släckte under Earth Hour...



Hon drog någon historia om felcitering... Nja, vet inte riktigt om man ska köpa den ursäkten. Det kan ju vara ganska lätt att ändra sin story med "facit i hand" som man säger ibland. Kanske ska vi tillämpa ett straff i form av mörkläggnings-ögonbindel på henne ikväll, i en timme, passar väl bra?

Kombon skapar rubriker

Här kan man inte lämna sambon ensam för en endast helg utan att hon skapar rubriker, och nu när hon hade fått lov (frihet under ansvar brukar det kallas) att åka på resa helt själv...



Nu måste det ju vara omöjligt att bli sjuk?




None


Back in U-town

Nu sitter jag första dagen på jobbet - för nu får jag faktiskt kalla det jobb. Det första jag ska göra är att ta en kaffe. Kanske smakar kaffet annorlunda när man nu jobbar?

Helgen hemma i Blekinge var bra, och framför allt lugn och skön. Förutom då kanske att päronen tycker att klockan 8.00 en söndag är en ypperlig tidpunkt för att slipa golv. Sen ska det ju tilläggas att klockan var 7.00 "egentligen". Efter mycket om och men så vet jag nu att man ska ställa fram klockan en timme på våren... "På våren ställer man fram utemöblerna..."

Att åka hem till Hällevik är nog lite som är byta en värld mot en annan. Inte bara för att det är en mindre stad utan... ja det är en annan värld helt enkelt. Redan på planet ner så hör man skillnaderna - i form av dialekten. I stolsraden bakom mig satt några som, att döma av dialekten, antagligen bor väldigt nära där jag växt upp. Dialekten var fin, men detsamma kan nog inte sägas för deras språk. Men det är kanske alltid bra att få en uppfräschning av svordomsförrådet.

Man skulle ju kunna fortsätta att prata dialekt, eller att flygplatsen som jag landar på i Blekinge är för liten för att få kallas flygplats och heter istället flygstation men att få köra genom ett (snart) grönskande landskap, att sikta mot havet och att få komma hem till ett hus och en trädgård och mötas av husdjur som verkar vara gladast i världen bara om hon får sitta i ens knä, att gå ner på bykrogen som är så familjär att den nästan känns som ett andra hem och att kunna hänga handväskan bak på stolsryggen utan att ens behöva fundera över en oro för att den ska försvinna och sen stämma in i allsången och, nästan framför allt, kunna promenera hemåt och andas frisk luft och höra inget annat än tystnaden som då och då bryts av ljudet från havets vågor är nog det man ska prata om för att beskriva helgen i hemstaden.

I´m off

Om bara några timmar så sitter jag på tåget till Arlanda airport, sen blir det södra Sverige för hela slanten i helgen.

Slutar från jobbet 16.00 - tåget till Arlanda går 14.13 - flyget går 15.30 = tidoptimism/ingen tidsuppfattning

Sen ska det läggas till att jag ska hämta mina linser på Synsam och så skulle jag gärna vilja hinna inom en butik som har utförsäljning på Acne-jeans idag... Hmm....

Tur att handledaren är väldigt snäll och låter mig gå redan vid lunch idag!

En dongel

Ofta när man upptäcker ett nytt ord så hör man det en gång till inom en snar framtid. Efter att ha läst ordet dongel några gånger så undrade jag ju lite var det var för något. Folk pratade om sin "3 dongel" eller min "telia dongel".

Kände att man inte riktigt hänger med längre när kidsen skapar nya ord.

Men nu, tack vare wikipedia.se, har jag lärt mig att en dongel är ett trådlöst modem.


Livet passerar i revy

Kom på en sak.

Om man öppnar "kameraalbum" i mobilen och sen bläddrar riktigt fort, så är det som om livet passerar i revy.

Det beror kanske på hur många bilder man tar med sin mobilkamera, för mig som tar ordentligt med bilder (säkert några stycken per dag) så blev effekten faktiskt att det såg ut som om livet passerade i revy. Eller livet så långt som tillbaka till Köpenhamns tiden i alla fall.

Nej, det är inte så upplyftande att syssla med arkiveringsfrågor. Då får man använda sin fantasi för att roa sig lite.

Vardagsbestyr

I Uppsala har idag synts till

en shortsbärande man
 -  tja, varför inte välkomna våren ordentligt? Eller kanske med en ordentlig förkylning i alla fall?

en cykel parkerad uppe i ett träd

 -  ja, detta eller Fyrisån är ju ganska vanliga parkeringsplatser i Uppsala.
 
en rökande cyklist, med cigaretten i mungipan och en ryggsäck med loggan "Lungcancerkonferens 2008"
 -  antar att meningen med konferensen inte riktigt fastnade.

Uppståndelse på kontoret

När jag gick på fika idag, vid ca 14.45, så frågade några kollegor mig om jag hade sett någon/något mystiskt idag. Nej, svarade jag. Dels för att arbetsplatsen har över 100 anställda, och sen för att jag fortfarande är så ny att jag antagligen inte skulle märka någon "mystisk" om jag ens försöker, jag utgår ifrån att alla jag möter i korridoren jobbar här eller är på besök hos någon som jobbar här.

Då fick jag höra att en plånbok hade blivit stulen på förmiddagen, ur en handväska och inne på någons kontor. Själv har jag alltid min väska framme på kontoret - öppen då egentligen för vem som helst att stjäla - och likadant med mobiltelefonen (vem som nu skulle vilja ha den för den delen).

Jag stötte på patrull när jag berättade att jag inte alls brukade låsa in mina saker. Att låsa in sakerna har jag knappt funderat över sen jag började här.

"Spring upp och gör det nu" fick jag höra.

Fast naiv som jag är så gjorde jag ändå inte det. Tänkte väl att har någon kallsinnigt gått in på någons kontor, öppnat handväskan och plockat ut plånboken och sen bara trippat iväg och detta skedde på förmiddagen så lär personen ifråga vara long gone vid det här laget. Men jag tänkte att jag kanske i alla fall ska börja tänka mig för.

Precis när vi sitter och pratar om detta så kommer ytterligare en kollega ner och även hon har fått sin plånbok stulen, från kontoret, ur handväskan. Någongång mellan 14.30 och 15.00. Och kontoret ifråga ligger ett rum ifrån där jag sitter. Panik.
Även om man inte skulle få ut så mycket av att stjäla min plånbok (läs CSN) så är jag ganska glad om jag får behålla det lilla jag får varje månad. Så jag sprang snabbt upp till min plats, där jag hittade handväskan hängandes öppen på kontorsstolen och mobilen framme på skrivbordet. Men allt är kvar.

Men måste jag nämna att det är läskigt att någon springer runt i våra korridorer (på plan 2 i huset också) och stjäl ur våra handväskor?

Inlägg för ett år sedan från "En vän på vift"

Gåtor

Igår kväll så fick jag inte mindre än fyra gåtor presenterade för mig - och jag löste alla! Om jag ska vara lite o-jantelags-svensk så måste jag säga att jag själv blev imponerad och inte minst förvånad över att jag löste dem alla.

Gåtorna går till så att man får ställa "ja eller nej"-frågor till den som ställer gåtorna - detta kan ju bli lite svårt här över bloggen, men jag skriver gåtorna ändå så kan det ju kluras lite : )

- En person hittas död i öknen, bredvid honom finns en vattenpöl. Hur dog personen?
- En man hittas död i en skog, på sig har han badbyxor. Hur dog mannen?
- En person hittas död på ett fält, bredvid honom finns en sten. Hur dog personen?

Ingen aning varför alla handlar om mord ha ha Men är man intresserad av straffrätt så är man : )
Den sista handlar, tro det eller ej, inte om mord faktiskt.

- Tre pappor och tre söner åkte ur och fiskade, alla fångade varsin fisk som de sedan åt till middagen. Till middagen förtärdes tre fiskar - hur kan detta komma sig?


Veckoslutet

Idag är det jobb som gäller under dagen, eller jag kanske ska kalla det praktik fortfarande, men på måndag kan jag börja kalla det jobbet - för då är det jobb (= att jag börjar få lön) på riktigt. Tror nog att jag ska smita lite tidigare från jobbet för en simtur på Centralbadet och sen ska jag faktiskt sätta mig på ett tåg till Stockholm för lite afterwork så här mitt i veckan. Hur jag egentligen ska hinna med att simma innan jag åker till Stockholm är en bra fråga, men jag lider inte direkt av någon brist på tidsoptimism så det löser sig säkert.

Imorgon är det som vanligt praktik (och sen antagligen träning också) och sen en middag med vänner på kvällen, fanns en tanke på en utgång efter middagen men nu verkar det bara bli en lugn hemmakväll - vuxenpoäng på den helt klart. Ganska bra vuxenpoäng tror jag för på fredag blir det praktik tidigt för att kunna åka till Arlanda på eftermiddagen. Därifrån bär det av hem till Blekinge och en helg med familjemys, kompismys och att få köra bil - åh vad jag längtar redan nu! - självklart mest efter familjen och vännerna men såå mycket efter att få köra bil också.

Hade jag fått en önskan uppfylld hade det blivit ett återbesök i min gamla hemstad Köpenhamn också, men det gick inte ihop sig denna helgen så det får helt enkelt bli lite senare. Den som väntar på något gott...


Det tar sig...

0-5db13ecc4d0d8ccde1566fa9359edd06.png


Drömmar

Idag känner jag att mitt huvud inte riktigt hänger med. Trötthet är orsaken. Orsaken till trötthet (skulle gärna vilja skylla på den icke-existerande våren, men nog tjatat om det) är mina drömmar på nätterna.

Jag tror inte att jag känner någon som drömmer lika mycket som jag, eller jo det gör ju alla självklart, men jag brukar verkligen nästan alltid komma ihåg dem. Mestadels är det mardrömmar.

Nu låter ju detta lite hemskare än vad det är, men av någon anledning så är faktisk 90% av mina drömmar mardrömmar. Sen varför, det har jag ingen aning om och sen tar jag ingen skada av det heller för den delen : )

Oftast blir det nästan bara lite komiskt när jag väl vaknar. I natt drömde jag en mardröm om en "levande" rakhyvel som jagade mig och vänner. Kommer ihåg att det var en sådan där rosa Venus Vibrance som jagade oss och skar oss med sina vassa blad.

Ja nu hör jag ju att detta inte låter helt sunt...


= otäck

Våren luras

   

Man skulle ju kunna tro att det är vår här i Uppsala idag, för det ser ju faktiskt ut så och om jag blev glad när jag vaknade och solen lyste genom fönstret... men bara för att mötas av snö när jag cyklade till jobbet.

Så nej det är inte vår än, det är egentligen bara en fin vinterdag.

Varför denna besatthet av våren?

Jag vet nog nästan inte själv, kan inte komma ihåg att jag någonsin har brytt mig så här mycket om vädret tidigare. Kanske att:
- våren bara är lite sen i år (och jag ska nog inte klaga som är sen till det mesta i livet)

- jag var i Köpenhamn förra våren och där kom våren betydligt fortare än här i norra Sverige

- jag fyller 25 i år och denna mogna ålder kanske innebär att man bryr sig mer om saker som väder och vind...

Något av ovan kanske det är, hoppas nog minst på det tredje alternativet - för det där med att fylla 25 i år vill jag inte tänka allt för mycket på, risken för kris är påtaglig, men om inte våren kommer snart så får jag nog krupp/lappsjuka/psykbryt.


Jobbet - klart!

Nu är det klart - jag ska jobba 75% samtidigt som jag ska skriva uppsatsen. Fråga mig inte hur det ska gå ihop, men det ska gå ihop. Och jag är glad, väldigt glad måste jag säga.

Men hur ska detta firas?
- införskaffa en ny mobil?
- en shoppingrunda på Entré på lördag?
- bjuda kombon på middag ikväll?

Hmm... Vi får väl se vad det blir, kanske ska påminna mig själv att jag har fått jobbet inte är lika med att jag fått första lönen. Men ja drömma kan man : )


Jag anar ett beroende...

0-22e5857b49a959b1c938421b34366fbb.png


Från wikipedia.se

Vår är inom tempererat klimat en av de fyra årstiderna, som på norra halvklotet brukar omfatta månaderna mars, april och maj och på södra halvklotet brukar vår omfatta månaderna september, oktober och november.


Snön
som fallit under vintern smälter, vilket ibland kan utlösa vårflod. Våren ses dock ofta som positiv av många, vilket till exempel givit namn åt Pragvåren 1968, då Tjeckoslovakien försökte införa en ökad liberalisering av det dåvarande politiska systemet.


SMHI
definierar vår som när dygnsmedeltemperaturen är stigande och över noll grader i minst sju dagar.
(wikipedia.se)


Just saying...


Längtar!


Ett litet vårtecken fanns i alla fall


Inställt event

Det fanns en grillning på planeringen idag, men när vädret såg ut så här när vi var på söndagspromenad så tänkte vi att det nog fick vänta ett litet tag till... Måste nog säga att Sverige inte visar sig från sin bästa sida just nu.





Helgen i bilder


Juridik - rätt val?

När det bara är några månader kvar tills examen så kanske det inte riktigt är läge att tänka på denna fråga, visst skulle det vara trist om jag kom på svaret "hmm... nej det är det nog inte...".

Fast just nu känner jag precis tvärtom. Har precis slutfört ett projekt som, av många olika krångliga anledningar, försenats och deadline är idag kl 15. I och med att jag fick rätt material igår eftermiddag och projektet var relativt stort så har jag jobbat med andan i halsen sedan dess och nu... är jag klar. Alltså jag klarade det!

Precis så här vill jag jobba, eller kanske inte alltid men oftast, att stressen och pressen är på hög nivå (nästan så att man tvivlar på om man ska klara det i tid) och sen att klara det och precis nu känner jag att juridik är precis rätt och att jag valde precis rätt när jag valde min utbildning.

Nu ska jag vara lite osvensk här ett tag och ge mig själv en klapp på axeln och känna mig nöjd...

Veckoslutet

Idag blir det jobb, möten, träning och sen ska jag bjuda in kombon till filmkväll, blir nog The Changeling, ska försöka locka med te och popcorn och sen är det nog bra om hon får vila tankarna på något annat än plugg för imorgon är det tenta som gäller för hennes del (den sista på utbildningen?).

Efter jobb imorgon blir det Stockholm i helgen, eller i och för sig lite oklart hur länge jag stannar i huvudstaden, det finns plan på afterwork och drinkar för att fira tentor/jobb/våren imorgon. Sen blir det nog Stockholm hela lördagen också och jag önskar mig lite solstrålar så kanske det kan bli en fika eller lunch utomhus (med rejält med kläder antagligen) och sen ska det ju inte glömmas att det är premiär för Robinson kl 20 på Tv4 på lördagskvällen.

I hemmet i Hus nr 13 så finns det en nöjeskalender upphängd och på denna finns som veckans event, förutom Stockholms-weekend då, en första grillning på söndag. Alltså utomhus. Så sol tack!

Nu blir det möte...


Nej!

När jag cyklade till jobbet idag, så kändes vinden lite kall... och vad var det för vita små saker som virvlade runt i luften... Snö... Vill inte ha tillbaka vintern!

Blooper från förr

S - oj, galet vad kobent han var...


A - nja... hjulbent menar du väl?

S - ja kobent!

A - nej, men han hade det ju tvärtom han hade ju benen rundade utåt liksom.

S - hur då tvärtom? Hjulbent och kobent är ju samma sak.

A - nej de är ju varandras motsatser.

S - ??

A - men nu tänker du kanske lite knasigt (och illustrerar hur kobent respektive hjulbent är)

S - ja ha jag som alltid trott att kobent var med benen rundade utåt också, ja men liksom som sådana ben som man får om man suttit alldeles för länge på en ko för de har ju så rund mage.


Vilken?




                                           

Beslutsångest... Eller kanske funderar-på-om-det-kanske-blir-beslutsångest är mer riktigt

Jobbförhandling - check

Kom precis från förhandling med avdelningschefen om ett vikariat efter min praktik,
som slutar nästa fredag, och nu verkar det faktiskt vara klart. Kommer antagligen att jobba kvar på 50-75% tills sommaren och samtidigt skriva uppsats.

Hmm känner på mig att det kommer bli högt tempo, men det är ju faktiskt bara bra, undra om det är tillåtet att skaffa en ny mobil nu - för att liksom kunna hålla koll i det höga tempot. Sen har jag ju faktiskt haft min nuvarande i över ett år (rekord).


Morgonstund har guld i mun(d)

Avsikten med ordspråk är att på ett enkelt sätt förmedla ett budskap, en värdering eller visdom som de flesta människor i världen kan ställa sig bakom, oberoende av kulturella skillnader och används ofta för att ge en extra tyngd i en argumentation. Ett ordspråk utgör en språklig enhet som i oförändrad form inflikas i talet, medan talesättens sentensartade uttryck syntaktiskt följer den mening vari de ingår. Ordspråken kan sällan spåras till en viss person genom att de är mycket gamla, ofta flera tusen år. Antalet vedertagna ordspråk är väsentligt mycket färre till antalet än talesätten som hela tiden ökar i takt med att språket utvecklas och ofta har en lokal förankring i en viss kultur. Gamla talesätt försvinner successivt eller omformas efter modernare språkbruk och ofta förvanskas genom missuppfattningar av ursprunglig betydelse, till skillnad från de flesta ordspråk där det ytterst sällan tillkommer nya och ändras i mycket liten grad med tiden. (http://sv.wikipedia.org/)

För ett tag sedan så hade jag röstat på något av följande

  • "gamla talesätt försvinner successivt..."
  • "...omformas efter modernare språkbruk"
  • "...ofta förvanskas genom missuppfattningar av ursprunglig betydelse..."

Men nu nja... Trots ett något förvirrat uppvaknande av att kombon rusade in med en glad nyhet (grattis igen), fick höra att jag såg ut som en förvirrad figur ur någon tecknad film, så fick jag (när jag till slut insåg vem jag var och var jag var någonstans) lite frukost i magen, cykeln gick att fixa och framför allt så har våren kommit. Och ja, morgonstund har nog guld i mund.

Sen om man kan kalla en start kl 9.00 för morgonstund det kanske är en annan sak...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0