Strössel vår nästa bloggerska?


Mat...

...dagens frukost och gårdagens middag.


Ägg, banan och lyxigt kaffe med uppvärmd sojamjölk med vaniljsmak - fantastiskt är ordet.






Thaikycklinggryta med kyckling, böngroddar, paprika, lime och kokosmjölk.

Hösten har gjort sitt intåg


Fallna löv och premiäranvändning av mössa - check!

Helgen som gick


Nyshoppat.


Vin, öl och lite spel hemma hos Kajan.


En puss i lördagsnatten.


Söndagsfrukost hemma hos Kajan.


Bobbo och Adis blev lite rastlösa under söndagshänget och bestämde sig därför att ställa alla våra pallar
från byggtiden och därmed leka med ett sorts stort domino.


Strössel följde spektaklet med stor spänning.


Höll på att rasa åt fel håll där ett tag... Men sedan gick det åt rätt håll och alla jublade över det lyckade
"eventet". Tänk vad man kan hitta på saker när man är trött och rastlös.

Välkommen måndag

Det blåser riktigt ordentligt runt husknutarna idag och det börjar bli riktigt kallt också. Det är inte lika behagligt längre att strosa runt i bara pyjamasen ute på första morgonrundan med Strössel. Och flera gånger under den där morgonrundan hinner jag tänka "var det inte nyss sommar..?".

Jag tycker i och för sig att vi hade en väldigt bra sommar i år, vädret var ju fantastiskt en lång period och man klagade ju nästan på att det var för varmt ett tag. Och sommaren utnyttjades för fullt med dagar på stranden, utekvällar, vänner på besök och uteserveringar. Så när man haft en sådan sommar så känns det faktiskt mysigt när hösten nu gör sitt intåg. Nu blir det istället lite varmare kläder, tända ljus och att krypa in under en filt i soffan.
Men det enda som grusar mysighetsfaktorn är ju att man vet hur lång tid det tar för de där varma sommarvindarna att komma tillbaka. Det är liksom nio månader tills man får bränna nosen på stranden igen eller tills man jagar bort getingar från saftglaset igen. Och man är ju alldeles för medveten om att man kommer att hinna tröttna ordentligt på regn, snö, blask och grått väder innan värmen kommer igen. Jag minns hur tankarna gick i februari i år... Alldeles för väl...

Härligt då att det är ett tag kvar tills februari.


Mys med Myran på Sandviken - sommar 2010.

Söndag... gäsp....

De senaste dagarna har det varit allt annat än vanlig "hemma med valpen"-lunk, som det kanske är ganska så gott om nu för tiden. 

Den lunken ersattes istället av fredagsmys, ridning, en stor överraskning i lördags, en riktigt riktigt rolig utgång i lördags kväll som inte slutade förrän klockan tjugo i fem på denna morgon och sedan en söndag fylld av häng och mys och inte minst massor, massor och massor av onyttigheter. Precis som en söndag ska vara när en söndag är en "dagen efter".

Självfallet finns mycket mer att berätta (och bilder att visa) om dagarna som gått, men det får bli ett uppdrag för morgondagen - nu behöver jag sömn.

Imorgon är det en ny dag och en ny vecka.

Försovit mig..?!

Igår sa jag till Skrutten att ta med sig arbetskompisarna och komma på frukost här hemma idag.  Det är så mysigt när de alla väller in och man får hänga med grabbarna lite på morgonkvisten. Så efter morgonrundan (6.30) med Strössel så gick jag och la mig igen och tänkte att Strössel som vanligt bara skulle sova någon timme till, så någon väckarklocka behövdes ju inte.

Märk min förvåning när jag vaknade av en skåpbilsdörr som stängdes utanför huset och det faktiskt var hela byggänget som var på intåg. Klockan hade hunnit bli tio i nio och Strössel sov gott uppe på min kudde med nosen djupt instoppad i mattes hår.

"Just dagen som jag behövde gå upp i tid väljer du att ta sovmorgon..." tänkte jag med en suck.

Så någon vidare frukostbjudning blev det inte, fast lite kaffe, vattenmelon och ägg dukades det fram ganska så fort, fortfarande iklädd pyjamasen. Resten fixade killarna själva.

Fast när man tänker efter så fick jag ju en sovmorgon där mysfaktorn var hög istället - helt klart värt det.

Mums!


Även denna morgon en tidig sådan

Tack och lov inte riktigt lika tidig som igår, en hel timme extra lät Strössel matte sova idag. Och nu sitter vi framför Nyhetsmorgon, drömmer oss bort att det är vi som är den där trisskraparen och valpen har faktiskt intagit ett lite mer lugnt tillstånd.

Nyhetsmorgon visas ett inslag med temat höstens skor samtidigt som jag valpen ligger bredvid mig och tuggar på ett tuggben och en varm kopp kaffe finns i min hand, jag lyxade till och med till det idag genom att värma mjölken innan den åkte i kaffet, och nu känns denna morgon som en njutningarnas morgon.

"Lite" inspirerad blev jag nog allt av inslaget på Nyhetsmorgon och känner "lite" för att stoppa både Strössel och mig själv i bilen och åka in till Kristianstad, eller Nova i Lund eller varför inte Malmö, och shoppa loss på skor. Men sedan påminde den där tomma plånboken mig om det kanske inte är läge för skofrosseri.

Istället så skriver jag upp ett par av de där skorna som jag går och suktar efter på önskelistan, är ju en viss någon som snart fyller år, och önska kan man ju alltid göra.

06.30!

Alldeles riktigt, halv sju denna morgon tyckte Strössel att det var dags att gå upp och ut och kissa. Nu för tiden drömmer jag mig tillbaka till hur det var när den lilla valpen var alldeles ny i familjen och var en trött liten en på morgonkvisten. Kanske berodde detta i och för sig på att man då säkert hade varit ute någon gång på natten med henne.

Nu står man där istället redan innan klockan ens slagit sju och gnuggar ögonen ute i trädgården, iförd endast morgonrock och Skruttens skor som är alldeles för stora för mig, en inte så smickrande tid på dygnet helt enkelt.

Det är ju tyvärr inte heller så att valpen är lugn och fin sedan efter kissrundan, nej då. Först är hon hungrig som en liten varg och visar detta gärna genom att hoppa upp och ner som en cirkushund i köket. Fast det är klart att den lilla valpmagen är tom efter en hel natt och speciellt då vi inte matar henne efter klockan 17.

Och sedan så innebär ju en stor portion mat också en stor portion energi. Denna energi tycker Strössel är lämplig att rikta mot att bita på allt som man inte får bita på, fastän att matte kommer med massor av fina leksaker (både djuraffärsköpta och hemmagjorda) trugandes att dessa får man faktiskt bita på. Nej nej - sladdar, den nya filten från Ikea, den rosa fina kudden som matte har haft sedan Köpenhamnstiden, räkningar, mattes kalender - ja allt annat än det man får bita på helt enkelt.

När hon för etthundatusentjugofjärde gången började bita på den gröna Ikea-filten i soffan tog jag tag i henne och talade om att om hon inte slutade bita i massa saker och istället blev snäll så skulle jag sälja henne för en billig peng minsann.

Hon såg lite förvånad ut en stund, slutade bita i filten. Fast då kom det dåliga samvetet och la sig på mattes hjärta, de där bruna valpögonen är inte nådiga ibland. Så ilskan la sig, en minut och gos och mys uppstod.

Efter den minuten fortsatte Strössel att bita på filten. Och så börjar vi om...



Frukost/lunch/brunch


Äggmackor, världens största kopp te och så lite kärlek mot onda halsar - godis.

En vanlig tisdagsmorgon

Som började redan klockan halv åtta, återigen - vem behöver väckarklocka när man har en Strössel?

Efter första rastningsrundan (vilka börjar bli riktigt kalla), utfodring, lite lek, arga röster för att Strössel envisas med att bita i de där roliga innetofflorna (problemet är ju bara att de sitter på mattes fötter och hon tycker att det gör ganska så ont att bli biten i hälsenorna) och sedan en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon så börjar man ju ändå snart bli människa.

Strössel ligger här bredvid mig nu, och det är då man tycker att hon är så otroligt söt igen (under hälsenebitandet klockan 07.31 så tycker man inte riktigt så...) och njuter av värmen som kommer ifrån hennes lilla kropp. Hon ligger inbäddad i en filt, mest egentligen för att jag fryser lite och därför tror att min lilla valp också måste frysa.

Anledningen till frysandet är dock att det skaver lite i halsen idag, så där som det brukar göra när en halsinfektion är på gång. Hoppas hoppas att det stannar vid att bara skava lite.

Först försöker hon mörda nallen...



...sedan lägger hon sig och gosar med honom. Inte lätt att vara en rosa kanin i dessa tider.

Måndag



Idag är det måndag och ny vecka - igen. Helt sjukt ibland hur fort tiden faktiskt går. Denna måndagsmorgon, som startades med att jag återigen blev påmind över att "sovmorgon" inte längre finns när man skaffat valp, har spenderats framför datorn, med telefonen mot örat och cirka tusen telefonsamtal har avverkats.

Det tar sin lilla tid när alla samtalen inleds med en väntan på några(!) minuter i telefonkö innan man ens kan inleda sitt samtal.

Det underbara bolaget Telenor har redan fått flera påringningar var av ett har gått bra (fick flera hundralappar i kompensation för att de var så sega med att laga min iPhone i somras) medan det andra gick si så där. Under det senaste samtalet försökte jag nämligen avsluta mitt mobila bredband, som känns lite överflödigt nu när vi bor i huset och äntligen har fått "riktigt" när.

Men när jag försökte avsluta abonnemanget för det mobila bredbandet så svarade kundtjänstsnubben "nja det blir nog lite svårt i och med att du har bindningstid till och med april 2011". Suck. En stor del av senhösten förra året gick ju åt till att skaffa det där mobila bredbandet (eller kanske mer riktigt bråka med Telenor) och det sista jag såg till var att jag absolut inte skulle ha någon bindningstid på det abonnemanget, för bunden till Telenor är det sista man vill vara. 

Om Telenor ens visste hur mycket huvudbry de orsakar. Kundtjänsten skulle lyssna på avtalet som vi spelade in och sedan ringa tillbaka. En sak är i alla fall säker, oavsett om jag kommer att få det mobila bredbandet avslutat idag eller om jag kommer att behöva betala för något som jag aldrig använder ända tills april nästa år, så efter att mina abonnemang hos Telenor (bredband plus iPhone) har gått ut så kommer jag aldrig att bli kund hos dem igen.

Det blir nog att gosa med Strössel ett tag nu och därigenom bunkra upp med massor av positiv energi, man kan ju inte börja veckan med massor av negativ energi liksom.

Sconesfrukost



Väckarklockan (mobilen) ringde redan klockan åtta denna morgon, och det första (förutom att gå ut med Strössel då så klart) var att baka scones och några minuter efter att de hade kommit ur ugnen så satt det flera byggjobbare vid köksbordet. Är ju faktiskt förträffligt att baka eller laga mat när det som bakas/lagas äts upp med glädje.

Efter det har dagen mest gått ut på att pyssla. Pyssla här hemma (har visat sig att man kan plocka och plocka i ett hus i en hel oändlighet, tar liksom aldrig slut), suktat lite efter Hunter-stövlar som finns lite här och var på nätet, skrivit lite på önskelistan inför födelsedagen (gäller ju att börja i tid...), försökt tänka ut vad man ska rösta på söndag, och sedan pysslat lite mer.



Mammaledig?

I och med att Skrutten börjat jobba så är jag ju själv på dagarna med lilla Strössel, och vi myser loss för fullt, men jag erkänner att det är som... som att vara mammaledig. Nu vet jag i och för sig inte alls vad jag talar om egentligen för jag har ju faktiskt inte varit mammaledig någon gång, men enligt mig så finns det vissa likheter.

Bland annat så är det helt plötsligt ett projekt allt man ska göra. Behöver jag åka och handla så är det liksom inte "bara att åka och handla" utan valp måste kissas, in i bilen, ställa bilen i skuggan, öppna ett fönster, ge valpen en liten godisbit, springa in och handla allt man ska (fort ska det gå), tillbaka till bilen, kissa valpen, ge valpen en godisbit och sedan bege sig hemåt igen. Och allt tar dubbelt så lång tid än vad vad man tror.

Nu har vi i alla fall landat på soffan en stund och snart så ska jag bege mig ut i löparspåret en runda, efter det kommer Kajan och får lite middag i magen och därefter bär det av till Strandvallen för att se MAIF möta Häcken.


I affären innan idag passade jag på att få med den nya ELLE-tidningen hem, bara för att sedan upptäcka att jag faktiskt får den hem i brevlådan. Förvirrad - ja visst, onödigt - ja visst.

Tisdag = fixardag

Igår stod vi i valet och kvalet här hemma angående hur vi skulle "fira" Skruttens sista dag som sjukskriven, när onsdagen kom var det nämligen dags att börja jobba igen för honom. Tänka sig att den dagen äntligen är här.

Vi valde mellan att få vissa "måste göras"-grejer här hemma eller att åka till Kristianstad och skrota runt lite och kanske provköra lite bilar. Vi tog det vuxna beslutet att få de där "måste göras"-grejerna gjorda.

Så gästrummet blev rensat på flyttlådor och andra saker som vi hade trängt in där, och blev ett gästrum igen helt enkelt. Och dagen innan hade Kajan och jag svängt förbi Ikea så därför kunde både lådor och tvättstugan organiseras upp lite.












Gräsmatta


Fredag


Morgonmys med Strössel


Takläggning på carporten, grävning och matjord inför gräsrullning.


Ea "rakar" ut den sista matjorden.


Gräs, färdigt att rullas ut, snabbt och lätt. Eller säger jag, som inte var med och varken lastade av eller
rullade.


Raggsockspremiär.


Sist (men inte minst) tjejmys med räkor och gott bröd.

Tråkig vardagssyssla nummer två...



Tvätta massa tvätt och sedan behöva vika all denna tvätt. Suck...

Tråkig vardagssyssla nummer ett...



...tvätta sina sminkpenslar. Ska visst göras en gång i veckan har jag hört. Jag gjorde det väl senast... ja, om jag inte ens kommer ihåg när senast var så var det i alla fall mer än en vecka sedan. Men nu är de nytvättade och rena.

Morgonpromenad

Idag var det allt lite kämpigt under morgonpromenaden. Promenadstigen blev istället uppe på berget, så att jag kunde ta med mig Strössel som får springa fritt där uppe, och inte den vanliga runda runt Hörvik. Men dels var jag lite sen och sedan så ville Strössel lukta på varenda liten blomma som fanns och fastän att jag vet att det är så med en liten valp som upptäcker världen så blev jag lite smått frustrerad över att vi inte kom framåt, och inte alls lika lugn som jag brukar bli av den där morgonpromenaden.

Men väl uppe på berget, då jag möttes av denna underbara utsikt, och då Strössel kunde springa utan koppel och själv välja när hon ville lukta på blommor och när hon ville springa ifatt matte, så vändes allting helt plötsligt. Den där stressen över att hinna med både morgonpromenad och frukost innan det var dags för jobb och möte inne i city var som bortblåst. Strössel och jag satte oss till och med ner en stund på en stor sten, så att hon fick vila de små benen och jag fick andas lite.


Finaste valpen i världen.

Mysstund i ridhuset


Strössel myser loss genom att riktigt kura in sig bland jackor och tröjor när kylan slog på när solen
gick ner utanför ridhuset.

Löpning

Ja den här träningen, fortsatt ganska så intensiva, fortsätter för både mig och Kajan. Vi tänkte ju ta och få bort de där kilona i vilket fall, fastän att tävlingen är över.

De senaste dagarna har jag imponerats över två saker gällande min nya självdisciplin - igår var jag ute på morgonpromenad klockan sju på morgonen (ja mor min, det stämmer faktiskt) innan jag åkte in och jobbade ett pass på mitt gamla jobb - något jag aldrig skulle kunnat tro ens i min vildaste fantasi. Morgonpromenader har ju varit ganska så frekventa den senaste tiden, men då har jag ju kunnat gått vid kanske lite mer rimligare tider då jag inte haft någon jobbtid att passa.

Och den andra saken som imponerade var att jag idag då jag var riktigt trött, och hellre skulle velat slänga mig på soffan och stanna där, när jag kom hem ändå masade mig ut på en löparrunda. Vi skulle ändå in och se Kajans ridlektion och jag hör mig själv säga, cirka 40 minuter innan det var dags för avfärd, till Skrutten "jag börjar springa och sedan kan väl du plocka upp mig på vägen, så får jag se hur långt jag hinner". Galet. Och trött blev jag.


När jag kom till detta vägskälet och såg vägen framför mig, som verkade oändlig, så fick orken sig en
liten törn.


När jag såg mig i spegeln i bilen, efter löparrunda, så trodde jag knappt mina ögonen när jag såg att det
fanns droppar i pannan. Jag som vanligtvis har svårt att svettas så där ordentligt blev mäkta stolt och
tyckte att detta var/är ett bevis på att kondisen börjar att förbättras (har hört någonstans att detta visas
genom mer svettning) och självfallet var detta ögonblick tvunget att förevigas. Kanske inte så fresh, men
ändå.


Lördag


Började med första ridlektionen för terminen. Fick stallets näst största häst - Dex. En fantastisk krabat visade det sig, fast träningsvärken idag (söndag) skvallrar om hur pass mycket benen fick jobba tillsammans med denna häst. (Om det undras över den svarta rutan så var jag trött, osminkad och svettig när bilden togs, ok för "nakna sanningar" men någon måtta får det vara...)


Sedan tog jag, Lisen och Kajan oss till Rinkaby för att loppisfynda. Trevligt värre, fastän det bara var Kajan som faktiskt fyndade.


Efter loppisen tog vi oss en runda till Grottvägen för frukost/lunch/fika och då uppmärksammade Skrutten oss på att Hif mötte Atlas på hemmaplan och vi vandrade då upp till Grönavallen och fick sitta i höstsolen och se "de gröne" vinna med 3-2. Strössel somnade till "lite" i famnen.

 
Samtidigt som matchen spelades så var det ett stort polispådrag här ute på Lister, det var nämligen så att det hade samlats en massa aktivister som skulle demonstrera mot minknäringen och minkfarmar finns det ju en del här ute. Så massor av poliser och till och med polishelikopter höll ordningen under demonstrationen. Och Lisen och Kajan spejade nyfiket mot aktivisterna.


Fina polishästar fanns på plats också. Nej vi var inte alls byfånar som skulle kolla in spektaklet som skedde och till och med ta bilder på det hela!


Kvällen avslutades fantastiskt med födelsedagsfirande av fina A. Och där hemma finns nu äntligen fina Prinsen också. Som vi har längtat och som vi gosade igår. Lyckan var total när jag fick äran att byta en blöja och när jag sedan bar tillbaka Prinsen till soffan där vi hade vårt lördagsmys så kunde tårarna inte hållas tillbaka längre. Att känna hans lilla kropp mot min axel var den bästa känslan på mycket mycket länge. Äntligen får mina fina vänner sin belöningen för månaderna som har gått sedan maj.

Hela lördagen var en sådan där dag som var ganska oplanerad egentligen. Vi bara flöt med vad som hände för dagen och detta resulterade i en riktigt bra dag. Sådana dagar ger energi för många dagar framöver.

Invägningsfredag

I fredags var det ju dags (och som vi säkert minns så var jag "smått" orolig i torsdag) för invägning. Dagen innan såg det inte alls bra ut, men på fredagsmorgonen så ljusnade det lite när jag slog en kik på vågen. Kan ju tala om att jag aldrig förr haft så bra koll på vad jag väger olika tider på dygnet som nu.

En lång morgonpromenad och en löparrunda med Kajan på eftermiddagen blev den sista träningen innan invägning. Och vågen landade på minus 1,1 kilo från förra veckan. Helt ok resultat med tanke på att träningen kanske inte varit riktigt lika nitisk som förra veckan, och sedan hade ju en liten kärleksmums också slunkit ner.

Fast i tävlingssammanhang spelade de där 1,1 kilona mindre roll - för Ea han tog hem det hela genom att hålla sin viktminskning från förra invägningen. Lika galet som sist. Så den där viktkampen som vi trodde skulle hålla på i några veckor tog minsann slut på mindre än två.


Efter invägning blev det en efterlängtad brakmåltid i form av tacosfrossa. Fantastiskt vill jag lova.


Efter mat och EM-kvalmatch så myste Strössel och Kajan loss här hemma i soffan. Välförtjänt mys.


Idag

Idag var det inte lika underbart när mobilen envisades med att ringa väckningssignal redan klockan 05.00 och detta innebar att det var dags att gå upp också. Vi missade ett besök i Malmö hos knäläkaren igår för att vi struntade i den där väckningssignalen och istället sov vidare. Och med "struntade" menade jag ju så klart inte att den struntades i med mening, utan vi gjorde en hederlig gammal försovning.

Läkaren i Malmö var snäll och gav Skrutten en ny tid snabbt, men gjorde det inte särskilt roligt för oss när denna nya tid var redan klockan 7.30 på morgonen. Och om man har lite koll på geografi så vet man att det tar en liten stund att ta sig från Sölvesborg och till Malmö också. Därför lämnades Grottvägen vid den okristliga tiden 5.30 denna morgon.


Bagel från Espresso House


Skönt text på skön latte. Soyalatte, även denna från Espresso House.


Strössel var så klart med.


Och mitt i frukosten i Västra Hamnen så gick det förbi en man i morgonrock som rastade sin hund - helt normalt.


Sådan matte sådan vovve.


Ett stycke mycket stolt Strössel som fick lov att åka i knäet en stund istället för buren där bak.

Efter Malmö-trippen blev det en mini-skogspromenad och sedan några timmars sömn (för att ta igen lite) i soffan framför E-Channel. Efter detta städade killarna i kollektivet och jag stod för matlagningen. Och sist med inte minst kom fina Maja på en fika som bestod av te, kärleksmums och massor av skratt.

Är det något som har blivit lidande idag så är det träningen. Har faktiskt riktigt dåligt samvete för hur låg motivationen har varit denna veckan, och tyvärr så syns det ju på vågen också. Det ser faktiskt inte alls bra ut inför invägning imorgon - så är det någon som vet hur man förlorar ett par kilon tills imorgon eftermiddag så tar jag tacksamt mot tips...

Igår



Skogspromenad, lunch på stranden och Strössels första dopp ("lite" assisterat av Skrutten) - det är precis sådana dagar som jag älskar vårt fina Blekinge allra mest.

Först går man en lång promenad i skogen, njuter loss av den fina naturen sedan åker man förbi Hennings Rökeri och köper rökt makrill och äter denna sedan rakt upp och ned på stranden samtidigt som lilla valpen får sig ett tuggben att mumsa på. När sedan valpen springer iväg i full galopp längs stranden med öronen viftandes i fartvinden då är nog lyckan total.

Att det sedan blev tennismatch, löpning på Slingan (tre varv och hundra situps) och sedan Fångarna på Fortet-mys med tillhörande middag hemma hos Kajan på kvällen gjorde ju inte dagen sämre direkt.

RSS 2.0