06.30!

Alldeles riktigt, halv sju denna morgon tyckte Strössel att det var dags att gå upp och ut och kissa. Nu för tiden drömmer jag mig tillbaka till hur det var när den lilla valpen var alldeles ny i familjen och var en trött liten en på morgonkvisten. Kanske berodde detta i och för sig på att man då säkert hade varit ute någon gång på natten med henne.

Nu står man där istället redan innan klockan ens slagit sju och gnuggar ögonen ute i trädgården, iförd endast morgonrock och Skruttens skor som är alldeles för stora för mig, en inte så smickrande tid på dygnet helt enkelt.

Det är ju tyvärr inte heller så att valpen är lugn och fin sedan efter kissrundan, nej då. Först är hon hungrig som en liten varg och visar detta gärna genom att hoppa upp och ner som en cirkushund i köket. Fast det är klart att den lilla valpmagen är tom efter en hel natt och speciellt då vi inte matar henne efter klockan 17.

Och sedan så innebär ju en stor portion mat också en stor portion energi. Denna energi tycker Strössel är lämplig att rikta mot att bita på allt som man inte får bita på, fastän att matte kommer med massor av fina leksaker (både djuraffärsköpta och hemmagjorda) trugandes att dessa får man faktiskt bita på. Nej nej - sladdar, den nya filten från Ikea, den rosa fina kudden som matte har haft sedan Köpenhamnstiden, räkningar, mattes kalender - ja allt annat än det man får bita på helt enkelt.

När hon för etthundatusentjugofjärde gången började bita på den gröna Ikea-filten i soffan tog jag tag i henne och talade om att om hon inte slutade bita i massa saker och istället blev snäll så skulle jag sälja henne för en billig peng minsann.

Hon såg lite förvånad ut en stund, slutade bita i filten. Fast då kom det dåliga samvetet och la sig på mattes hjärta, de där bruna valpögonen är inte nådiga ibland. Så ilskan la sig, en minut och gos och mys uppstod.

Efter den minuten fortsatte Strössel att bita på filten. Och så börjar vi om...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0