Sista dagen i augusti

Idag är det sista dagen i augusti och därför sista dagen för mig som hemmafru/arbetslös/mångsysslare/struts. Imorgon är det tillbaka till den där mysiga uppsatsen.

Efter en lång paus ifrån uppsatsen så skulle man ju kunna tänka sig att motivationen har återhämtats (för den var minsann inte på topp i våras) och att energin i uppsatsfingrarna bara sprudlar.

Men nej, jag känner ingen motivation alls och tro mig jag har letat. Bara tanken att öppna böckerna igen får mig att vilja springa rakt åt andra hållet.

Att springa åt andra hållet skulle säkert ge bra motion men hjälper nog föga i slutändan. Det är bara att göra det helt enkelt.

Det värsta är att jag är ju långt ifrån allt som skulle kunna hjälpa till lite med den där motivationen;
- Myran, som också är kvar i skolan, finns i Stockholm
- Alla delar av KrOlPeSu (vår älskade tentapluggsgrupp) befinner sig i Stockholm
- Juridiska biblioteket finns i Uppsala
- Min uppsatshandledare finns i Uppsala

Men åh...


Helgen som var

Det var en lugn helg som var planerad denna helgen, eller rättare sagt så fanns inget alls planerat och det är väl det som ibland kan ge ett verkligt lugn.

Eftermiddagen i fredags spenderades med mor och lillebror i Kristianstad och som bilder tidigare har visat så lyckades jag även spendera några kronor i butikerna. En liten sväng till HM, en runda på Synsam och en liten kik på Åhléns och så vips så har Visa-kortet dragits har pinkoden har knappats in några gånger - så enkelt är det.

Efter turen till Kristianstad och en "duschdraperiöverraskning" senare så vilades ögonen på Kristallen, där Svt sopade banan med övriga tv-kanaler, och en gyrospizza ifrån Raddes fick mätta magen. Sen tänktes det på den där refrängen ganska tidigt (för att vara fredag) och det blev en tidig start på lördagen istället. (Sen kommer vi väl ihåg hur jag vaknade? Annars är det bara att scrolla lite längre ner bland inläggen).

En runda på bygget, en fotbollsmatch och sen en fotbollsmatch till - sen så inhandlades det middag på ett Ica som jag ständigt glömmer vad det heter. Det hette en gång i tiden Ica Bra, sen blev det väl ett Rimi och sen tillbaka till Ica? Är det "bara" ett Ica nu då? Förvirringen tätnar.

Ja ja moving on...

Det var tänkt att vi skulle se lite fyrverkerier på kvällen sedan. Det var nämnligen Rögarnatta (eller hur det nu ska stavas) i Hällevik - då släcks hela Hällevik ner för att sedan lysas upp av marschaller samt fyrverkerier klockan 23. Nu ska det läggas till att jag tror att det är så här, men jag vet inte, för jag har bara fått det berättat för mig, så jag friskriver mig från eventuella felaktigheter.

För det blev ingen trip till Hällevik och inget beskådande av fyrverkerier för sällskapsspelet inne i Sölvesborg var alldeles för roligt för att kunna slita sig ifrån. Det borde finnas en varningstext på spelet Tabu - Bieffekter. Vanliga: Skrattkramper i magen.

Kan i och för sig vara så att det är sällskapet i sig som varningstexten ska sitta på. Kanske blir lite svårare så.


På bygget

3283e27fea9b8ef6fa3d1587b159bda8.png


Och piggast är?

 

 

 


Lördagskväll = spelkväll

480df61c403c842252bf68911c6bca00.png

 

 

 


Välkommen lördag

Har passat på och vakna hela två gånger idag. Den första uppvakningen var... kanske lite mer intressant än härlig.

En viss någon hade lagt en elak väckarklocka på "min" sida av sängen och sen när denna väckarklocka ringde klockan 06.00(!) och skulle stängas av så "trodde" en viss någon att mitt ansikte var väckarklockan. Så jag fick mig helt enkelt ett slag på nosen. 

För er som inte har provat på att vakna av ett slag i ansiktet så kan jag tala om att man blir lite överraskad. Inte lite överraskad. Utan mycket överraskad. Skulle nästan kunna ta i med att man blir lite omskakad. 

Tack och lov så var det inte jag som behövde gå upp klockan 06.00 i alla fall. Utan jag somnade snabbt om och drömde vidare. 

Det är något speciellt med att få somna om när någon annan måste gå upp och detta väldigt tidigt också. En del lättnad över att inte behöva stiga upp ur den varma sängen, en del skadeglädje och sen en del glädje över att få ha hela sängen för sig själv = receptet.
 
Sen skulle man ju kunna ha sett till att få lite frukost i magen. Eller kanske sprungit den där rundan med Skrållan. Eller kanske fått lite smink i ansiktet.

Nej, efter uppstigning och matleverans så fastnade jag istället framför datorn här hemma i Härliga Hällevik. En sväng på några bloggar, en runda i skvallerpressen och en liten Facebook-update senare så är det snart dags att åka iväg och agera lite fotbollsåskådare (igen).

Nu såg jag precis utanför fönstret att det har börjat regna... eller vänta nu slutade det. Svenskt väder kanske inte är det mest tillförlitliga.

Och... där var jag sen igen.

Varför blir det alltid så här?

0-16697541cd49f03b90d211abe8d2e3a5.png

 

 

 


OMG!


Upptäckte precis att Zara Home finns att klicka hem på ellos.se. Om jag bara hade ett home att inreda så skulle det mycket väl kunna se ut så här.

En dag i solen



En dag när jag och Skrållan låg i solen och stekte lite, eller ja hon låg mest i skuggan men det hade nog jag också gjort om jag hade gått och burit runt på en tjock päls hela dagarna, så började jag läsa denna boken;


Jag var på jakt efter en ny bok att läsa och denna stod helt enkelt  i mors bokhylla. Vad den handlar om?


 En ful januarimorgon sitter Sara på ett plan till Teneriffa. Hon har lämnat man och barn för en veckas tankepaus. Hon har nämligen insett att hon är bitter trots att hon bara är 30 år. En riktig bitterfitta faktiskt. Det var inte meningen att det skulle bli så här, hon drömde ju bara om kärleken som alla andra. Men nu sitter hon på planet till tönt-Teneriffa och tänker på alla oförätter som någonsin begåtts mot henne. Tänker på hur lurad hon är av kärleksmyten. Den som får oss att vilja bilda familj. Tänker på alla kvinnor hon känner som liksom hon, dräneras på energi i familjehelvetet. Ett arv i rakt nedstigande led, från sin rastlösa mammas diskande eksemhänder till Saras nervösa duktighetskomplex.

Med sig på planet har hon Erica Jongs 70-talsklassiker "Rädd att flyga" och Sara läser och önskar att det var 1975 istället för 2005. För det verkar som om allt var mycket roligare på 70-talet, med allt uppror mot familjen, alla lösa förbindelser och allt knarkande.
Nu är det 2005 och Sara inser med fasa att hon längtar mer efter en hel natts sömn än efter ett vilt, knapplöst knull.

Bitterfittan är en vildsint uppgörelse med kärleksmyten, moderskapet och hela skitkulturen som tenderar att färga allt i falskt kukrosa. En roman, en självbiografi, ett reportage om identitet, sexistisk socialisering och en av de viktigaste kvinnofrågorna: hur ska vi någonsin kunna få ett jämställt samhälle när vi inte ens klarar av att leva jämställt med dem vi älskar?

www.adlibris.com

Nu har jag läst de första hundra sidorna och... jag känner mig stressad. Helt plötsligt började det gro en liten ilska i min mage. Jag blev till och med lite smått förbannad igår i affären när det bara var kvinnor som gick runt och släpade på matkorgarna fulla med varor som lite senare skulle bli kvällens middag.

Egentligen kanske det inte är stress. Boken är nog snarare lite ångestframkallande. Sen riktigt varför har jag inte lyckats fundera ut än - är det för att det är så skrämmande sant?

Nu är det dock så att jag inte riktigt vet om jag pallar att läsa ut boken, vill nog snarare hitta en kvällsläsning som ger mig ett lugn inför nattsömnen inte som triggar amygdala. Men sen känns det på något sett som om jag strutsar om jag slutar läsa.

Vad att göra...

TGIF

TGIF kanske man mer brukar använda när man är slutarbetad efter en hård vecka på jobbet. Det är väl bara att erkänna att så slutarbetad är jag inte. Men man kan ju tacka gud för att det är fredag ändå.

Idag har jag klivit upp, kokat kaffe, druckit kaffe, kokat ägg, ätit ägg, pratat en minut med kära mor, sett en dokumentär om människor i Sydamerika som bor i kloaker, blivit överrumplat glad av en musikvideo med Taylor Swift, varit glad över att mitt hår verkar ha växt som ogräs under sommaren, druckit lite mer kaffe, svettats som en tok (vad är detta för väder egentligen?), fått pirr i magen när jag tänkt på att jag ska till den stora staden nästa helg och kramas med nästan hela KrOlAnPeSu, saknat Lisen som envist stannar kvar i Göteborg, sett fram emot eftermiddagen som kommer att tillbringas i Kristianstad med lillebror och mor, fått en liten klump i magen när jag insett att det är dags på måndag för att sätta mig med uppsatsen, fått blandade känslor av en låt som en gång i tiden gav mig fjärilar i magen men som en tid senare kändes som ett knytnävsslag i magen varje gång den spelades och som jag nu inte riktigt vet hur jag ska känna inför och sedan sist men inte minst längtat efter en viss någon.

Varje dag är ju faktiskt ett äventyr.

Löparskorna på - check!

49fd510bdf45bc61a476dfa13c8c28e1.png


Uppladdning - check!

0-290f85e3f46c64597c3112a001da2f58.png


Frukost

0-2933d60d36f1c1239c4fc5ffcd99aaea.png


Pics från stranden igår



Tack underbara sommar för att du kom tillbaka en sväng igen till oss som har semester sent.

Ungefär så här pigg är jag denna morgon


Jag har sovit ungefär lika bra som en påse nötter. Ingen särskild anledning, utan bara att de där drömmarna var extra livliga i natt.

Vilket har resulterat i att håret ser ut som ett fågelbo och de där gäspningarna verkar aldrig vilja ta slut.

Ja ja, nu får jag väl ta mig den där femte kaffen och sen är det dags att bege sig ut till Hällevik och måla brädor.

Nu går den där tiden för fort igen

Jag har ju bara suttit här en liten stund ju.

Hur kan klockan vara över 18 redan?!

Blir nog allt att skynda mig med den där duschningen, sminkningen och påklädningen. Alternativt att hoppa allt och faktiskt komma i tid för en gång skull.

Fast jag antar att fotbollsspelaren kanske inte blir riktigt lika glatt överraskad om jag kommer utan byxor, trollrufsig i håret och lite småsandig efter en dag på stranden.

Så...

Nu ska jag göra allt det där ovan och sen slänga mig i bilen och spendera kvällen som fotbollsåskådare.



Det där nyttiga livet...

Om jag ska trotsa jantelags-nerven lite nu så måste jag säga att jag (och Myran) var riktigt duktiga på det där nyttiga livet under våren. Det var flera springturer varvat med powerwalks varje vecka och nyttiga måltider. Godis- och chipsstunderna var som bortblåsta. Det mest onyttiga vi gjorde var att ta "någon" drink då och då.

Sen när jag kom hem till Härliga Hällevik i slutet på juli månad så lät det ungefär svoossch - det kanske var ett sviiissch, men jag minns inte riktigt - men det lät i alla fall när det nyttiga livet fick ge vika för... ja ett annat liv.

Det blev ett liv fyllt av en del partaj (för det är ju sommar bara en gång om året), glass (för det är ju sommar bara en gång om året) och myskvällar fyllda med kolhydrater i form av chips (för det är ju sommar bara en gång om året).

Så efter fyra veckor (och lika många kilon plus) så tänkte jag att augusti det är månaden då det nyttiga livet gör sin comeback.

Men konstigt nog så bara för att det blir augusti så slutar inte mysstunderna att infinna sig och sommaren den håller fortfarande i sig.

Följdaktligen så har jag idag intagit en ytterst god köttbullsmacka på stranden, en glass efter stranden och när kära mor ropade "Susanne, ville du ha lite middag?" så spottade jag inte i glaset.

Eller förresten, så kanske man inte säger förutom vid dryckesprovningar. Jag spottade i vart fall inte i sjömansbiffen. Och det var väl tur det. Konstigt stämning det skulle blivit kring middagsbordet annars liksom.

0-4e468cc7ec1f48be4569821224e707bc.png
Bara för att göra det hela ännu bättre så äter jag min sjömansbiff på vitt rostat bröd.


Skönt att se på när andra jobbar

5acf4e0f78b4241a111c722a616f354f.png

 

 

 


Semestrar i solen

23285e0e09a024f1f530c4bc5b23d96b.png

 

 

 


Tiden går alldeles för fort

Idag har jag...

- vaknat (alltid en bra början)
- kokat en kopp kaffe
- försökt få det trådlösa internet att fungera
- misslyckats med att få det trådlösa internet att fungera
-.pysslat lite med bloggen

Klockan är nu 14.30 och jag strosar fortfarande runt  i nattlinnet.

Hur gick det här till?

Whilst on Hemmakväll...

Så hittade vi en hylla med dvd-boxar. Som vi tvunget ville köpa med oss hem... eller kanske inte.

Vad sägs om 10 dvd:er om Amerikanska inbördeskriget?


Åh visst har man inte kunnat glömma Månbas Alpha... eller?


Denna serien minns jag dock, men kanske just därför som denna dvd-box får stanna kvar på butikshyllan.


Åh! Sidney Sheldons Marys chans! Eller va?!


Kommentarer är överflödiga


Till slut hittade jag hyllan där de slutade skämta och faktiskt hade ställt fram boxar som någon faktiskt skulle kunna tänka sig att köpa.

Och en av de bästa, så klart.

Måndag

Först tänktes det gå på bio i fredags, men det blev en mysig familjemiddag hemma i Hällevik istället. Det där humöret som följde efteråt det tycker jag vi lämnar till historien.

Sen så tänktes det ju gå på bio i lördags, men det blev faktiskt några öl på kvällen istället.

Så till slut igår kväll, efter en shoppingrunda på Nova Lund, så blev det Inglorius Basterds (eller ja, typ något sådant) och det var faktiskt väldigt bra. Den var väl kanske lite väl "smaskig" i vissa scener och det var väl ingen brist på våld, men det jag gillar med Tarantinos filmer är att man aldrig vet vart det ska sluta.

Ja ja, nu ska jag sluta leka filmrecensent.

Vad har mer hänt då?

Lilla K fyllde minsann hela 25 år igår. Tyvärr så var jag inte där och gav henne riktiga födelsedagskramar, men den 5 september åker jag upp till den kungliga hufvudstaden och kalasar.

Så jag slog en pling till Myran också och bokade en plats i hennes säng den helgen, tror att jag bokade den högra slafen... eller var det den vänstra... hmm... äsch det löser sig säkert när jag är där.

Både Lilla K och Myran får nog förbereda sig på en pussattack utan dess like när jag ser dem, för jag har tappat räkningen på hur många veckor sedan som det var jag såg dem. Stackars Myran ska ju till och med dela säng med mig, om hon inte har erfarit Koala-tricket innan så lär hon få lära sig något nytt i alla fall.

När sängplats hade bokats och brunch på Gärdet hade planerats så återgick jag till förtäringen av middagen på Burger King i Kristianstad, helt klart en tradition om man ska på bio på Kosmorama. De är förresten sämst på Jalapeño-burgare - en Whopper Pepper med jalapeños är liksom inte samma sak om de glömmer jalapeñon varenda gång.

Egentligen så är det inte så farligt, det är ju bara att springa ner för trappan, fram till kassan, och säga "ursäkta Ni glömde visst Jalapeñon i min Jalapeño-hamburgare". Men nej, är man svensk så är man. Då äter man snällt upp sin Jalapeño-hamburgare utan jalapeño och kokar istället inombords.

Biogodiset inhandlades på Hemmakväll och även om jag verkligen verkligen försökte att vara försiktig med godisspaden så blev det helt plötsligt 570g godis ändå. Och nästan allt hamnade i min mage också, konstigt det där. Idag skulle jag inte ens vilja se en godisbit.

Fast om jag känner mig själv rätt så försvinner den tanken nog inom en snar framtid.


Söndagsshopping på Nova Lund

4c0063e5ec1b49dcc0f662215f3c4f90.png

 

 

 


I'm off

0-73a9a9ded7500d0cbabb86dc07c44741.png

 

 

 


Krig, våld och blod = försoningsgåva?

SF Bio: Inglourious Basterds

Jag har lite på känn att det kanske krävs mer än en ren bil för att försoningsgåvan ska uppnå sitt syfte - så blir nog att plussa på en biokväll också. Kanske en popcorn på det också. Kanske en läsk också. Kanske lite smågodis.

Ja, vi kör väl på det som krävs - visst?

Ända in i kaklet, som hockeyspelarna brukar säga.

Eller typ i alla fall...


Grrr...

Humör beskriver den känsla du befinner dig i psykiskt. Du kan till exempel vara på glatt humör eller dåligt humör. Vad som bestämmer ditt humör kan vara både yttre och inre omständigheter som påverkar. Till exempel kan du vara på glatt humör om du fått en komplimang, eller haft en bra dag i allmänhet. Om du har för lite av ämnet serotonin i hjärnan kan det ge upphov till nedstämdhet och dåligt humör. Då kan det vara bra att ta hjälp av medicin som höjer halten av serotonin, så kallade SSRI preparat, eller hyperiforce (johannesört, naturläkemedel), för att få rätt balans.

Källa:
Wikipedia

Igår kväll kring klockan 20 slog det antagligen slint i mitt huvud. Jag blev på världens sämsta humör. Och jag har ingen aning varför, (wikipedia.se hjälpte kanske inte så mycket heller, men det var värt ett försök).

Det är nog det som stör mig mest att jag inte ens vet varför. Eller det var det jag störde mig mest på... tills jag insåg att jag faktiskt inte har en anledning. Det existerar ingen sådan.

Och tro mig jag letade och letade i det där lilla huvudet, febrilt, efter något att vara upprörd över. Men nej, inte det inte. Jag var helt enkelt bara på riktigt taskigt humör.

Jo minsann, hela världen var bestämt fel. Enligt den där lilla hasselnöten som bevisligen ersatt min hjärna i alla fall. Kanske inte är just precis då som man tackar högre makter för att man föddes till det kvinnliga könet.

Så nu har jag spenderat cirka 214 minuter med att skrubba en bil skinande ren både invändigt och utvändigt. Dels för att jag tror att den där hasselnöten kanske försvinner då, och släpper tillbaka min hjärna igen, sen så håller jag tummarna för att det kanske kan fungera som försoningsgåva också.

"Och nu då?"

Den frågan som jag får nästintill varje dag är "ja ha, du är väl klar snart...Vad händer nu då?".

Det hade varit mycket enklare att kunna ha ett rakt svar - som "jag ska jobba på X advokatbyrå resten av mitt liv".

Men varför göra det enkelt för sig?

Så just nu ska jag för det första skriva klart den där uppsatsen som fortfarande ligger och skräpar som ett halvklart word-dokument i min dator. Den ska sluta skräpa och istället bli ett fint arbete med titeln Patientens autonomi i livets slutskede. Efter det ska jag ordna mig ett jobb.

Fast just nu, i alla fall denna veckan, har jag unnat mig lite väl förtjänt semester.

Semester

0-1e2f2c15fea334f84627e639e07c9754.png


Någongång när solen stod som högst igår och Skrållan satt uppkrupen i mitt knä så ringde mobiltelefonen och en röst i andra änden utlovade ett par nya skor om jag kom en stund och hjälpte till att bära brädor.

Vid det här laget har jag lärt mig att det är skillnad mellan plank och brädor. Vad denna skillnad är vet jag dock inte. Något är tjockare, något är smalare. Men vad som är vad det... ja det får jag ta reda på helt enkelt.

Och det som jag bar var... brädor... eller var det plank? Nej, det var nog brädor. Svall hette det i alla fall och är något som man har när man bygger tak.

Jag är medveten om att jag är något trevandet i alla nya begrepp som snurrar runt i mitt huvud. En djungel är vad det är.

Så mycket tid som jag har spenderat på en byggarbetsplats de senaste dagarna, överskrider nog den totala byggarbetsplatstiden i mitt liv. Mest har jag i och för sig bidragit med fikakorgar, men ändå.

Det har tusan varit riktigt roligt att få vara lite praktikant måste jag säga och sen är jag mäkta imponerad över de som arbetar med detta varje dag.

Undra när de kommer och praktiserar hos mig egentligen...

21 augusti?!

Satte mig precis vid datorn för att se om det fanns någon bra bio ikväll. Och letar efter dagens datum i programmet...

21 augusti... var är filmerna som är nu då...

Sen inser jag att det är den 21 augusti idag. 21 augusti?! Vart tog denna sommaren vägen?

Ja, den tog väl vägen någonstans mellan jobb, några dagar på stranden, oräkneliga partyn och kärleken.

Summer of Fun helt enkelt.

(Påminn mig om att lägga upp ett "Best of..."-inlägg)

Nu åter till att hitta den där bion.



Skrållan ska tvunget sitta i mitt knä trots sol och 30 grader

0-72bf44d2f576504b2d442d757da6494c.png

 

 

 


Bilkö i Hällevik - inte varje dag direkt...

0-2cb7c7e3bd1c1235242c4d1d5701f175.png

 

 

 


Sovrum renoverat - check!

För att min lilla familj (och vänner) är så otroligt duktiga ser mitt gamla flickrum numera ut som en dröm.
















Mellan två jobb

Idag är det måndag. Och jag är hemma. Alltså jag jobbar inte. Det är nog första måndagen sedan december som jag inte jobbar. Och då var jag säkert i skolan varje måndag innan dess, så det räknas inte heller.

Det skulle ju kunna vara härligt att säga att jag har semester och därför har rätten att sitta hemma och bara pilla mig i naveln (inte bokstavligt talat) men jag har faktiskt just nu inget jobb.

Nu är det ju så att detta tillstånd kanske varar ungefär idag och sen efter imorgon så vet jag lite mer. Så stressad är jag inte.

Efter det höga tempo som hållts nu ett tag så skulle jag väl bara kunna lägga mig på soffan och titta på ett maraton av Sjukhuset på Tv3 Play, eller varför inte bara ta en av de där boxarna med alla avsnitt av Vänner som står i bokhyllan och sätta in första skivan i dvd:n och sen nästa och sen nästa...

Men nej, klockan har precis passerat 12 och jag är redan rastlös.

Istället för att göra något av ovan så hittar jag mig själv hela tiden med näsan i något skåp som jag helt plötsligt bara måste organisera.

Klart att det är kul när kökshanddukarna är organiserade i fallande färgskala men... vad sägs om att lägga sig på soffan istället?

Det är ju faktiskt varken mina kökshanddukar eller mina skåp. Det är inte ok att organisera andras skåp, de kanske inte ens vill ha kökshanddukarna färgkoordinerade eller pastan sorterad i skafferiet efter koktid.

Kanske ska ta och lägga mig på soffan ändå. För husefridens skull kanske.

MAIF - Syrianska 1-1

44b36c7dc818af0fa7908f319f3892d0.png

 

 

 


Glömde ju berätta...

Att jag var på 4-års-kalas hos denna lilla sötnos i torsdags.


Lördagsloppis


Oops...

0-4b20e884050890ccb7cb49c71961734b.png

 

 

 


Namnsdagspresent igår kväll

102c2e50827eeb6ba36f0925779b3802.png


Jag skulle nog kunna vänja mig vid att bli bortskämd så här. Eller vänta jag måste nog tänka efter. Hmmm... Jo jag skulle kunna vänja mig vid det.

Helgen som var...

Ungefär i onsdags förra veckan kom det fina vädret tillbaka till oss här nere i söder. Jazzfestivalen i Hällevik har alltid turen att ha fint väder, jag trodde nästan att detta året skulle bli det första utan strålande sol, men tji fick jag.


Hällevik fullkomligt invaderades av jazzmusiker och jazzälskare och under jazzens dagar så gjorde vårt hus lika så. Till slut slutade jag att fundera över vilka som gick in och ut ur trädgården där hemma på Styrmansvägen, någon anknytning hade de väl förhoppningsvis till oss.

I grunden är jag nog inte någon jazzfantast, men i och med att styvfar förde musiken till vårt hem så har jag lärt mig att tycka om den mer och mer. Och det är nog därför jag tycker om att lyssna mest för att se när styvfar spelar. Stolt som en tupp blir man.

Efter någon öl i fredags tog jag och familjen (eller delar av den, vissa delar pallade helt klart ett högre tryck) en tidig kväll och gick hem för att se en film. Det där "seendet" blev i och för sig ganska snabbt sömn för min del dock, ja jag vet jag börjar bli gammal...

Även lördagen bjöd på strålande sol. Så jag och Kajjan begav oss till stranden och spenderade dagen (joinat av Nea med kärlek) smuttandes på lite kaffe, läsandes en tidning och några dopp i havet. Underbara sommar säger jag bara.

Vi kunde inte hålla oss ifrån att ta en liten sväng i till Kristianstad och Banken sedan på kvällen. En trevlig förfest först hemma hos Nea, där vi återupptäckte spelet Twister och fick lära oss överlevnadsknep för Bromölla á "Rör ingenting i Bromölla, titta rakt fram och gå snabbt" Haha ja vad ska man säga?

Banken inträffade två högst oväntade saker, ungefär lika roliga fast på olika sätt. Den ena låter jag dock vara osagd, medans den andra var att jag i vimmlet fann mina kära vänner från Köpenhamn. OM jag blev glatt överraskad, fick nypa mig i armen flera gånger för att tro på att det inte var en dröm.

I söndags hade jag noll och ingenting planerat, vilket är ett stort undantag just nu. Underbart härligt kändes det i alla fall att inte ha några tider att passa eller platser att vara på. Så vi tog helt enkelt dagen som det kom. Vilket innebar en promenad genom stadens gator, ett underbart dopp i havet, några timmar på stranden och ett restaurangbesök på impuls.

Sämre kan man ha det, helt klart.




Ett styck överfull matkorg

Heter det så förresten? Matkorg?

Anywho...

Detta var vad jag gick och kämpade med på Ica igår, bara för att jag vägrar kundvagn.

Vagn får användas;
- om du är flerbarnsfamilj
- har ont någonstans
- har fyllt 25

505c4070ef194a1d116c2ea78c320e3d.png

Så bara för att jag ska vara så himla principfast, eller envis, eller kanske alternativt dum, så fyllde jag först matkorgen till den grad att hjulen började krångla. När matkorgen var full fortsatte jag med att fylla mina händer och sedan även under armarna. När telefonen sen ringde också så var katastrofen ett faktum.

Bara för att jag ska vägra kundvagn.


Vilken valde jag?

0-d30495e39aa46c152cd729f919e3ef.png

Det har nog inte undgått någon att jag är ett stort fan av Sambal Oelek. Nu har jag gått nästan hela sommaren utan att äta denna underbara skapelse.

Vid handlingen igår kunde jag helt enkelt inte hålla mig längre.

En normal människa väljer nog den lilla burken längst till vänster, har en liten droppe i den goda grytan eller något liknande. Om man vågar så kanske man väljer den lite större burken i mitten, som säkerligen står kvar ett bra tag i kylen, för det tar ju ett tag att använda upp den mängden chilipasta.

Själv så väljer jag den största burken, till vänster. Och använder detta till precis allt. Efter en vecka ungefär är den uppäten.

Magsår någon?


Underbara sommar

0-2efe06caf1930c25f1a19f122538a767.png


Onsdag

Idag har det faktiskt varit ganska lugnt på jobbet. Antagligen ligger alla och gassar ute i solen och tar besöket på banken en annan dag. Det gör de i och för sig rätt i.

Här på kontoret har vi det svalt och skönt och några fräknar på snoken får vi inte av lysrören i lamporna. Nu kanske man kan tro att jag är missnöjd med att sitta inomhus hela dagen, men faktiskt inte.

Dels för att vi har riktigt roligt när vi jobbar och sen för att jag (nu när jag jobbar) kunde springa inom MQ och spontanshoppa för en liten nätt summa igår efter jobbet.

Sen kan man faktiskt få solsting av för mycket sol. Just saying...

Det där besöket på MQ kunde i och för sig blivit väldigt pinsamt. Det var nämligen så här att jag var en anings stressad. Klockan var 17.55, jag skulle vara åskådare på en fotbollsmatch klockan 19.00 och innan dess skulle jag hinna inom Hällevik och få lite mat i magen, samtidigt som MQ stängde klockan 18.00.

På fem minuter lyckades jag i alla fall skrapa ihop två par jeans och en vit topp, in i provrummet och slita på mig jeansen och sen betala i kassan.

Precis innan det där betalandet i kassan så inträffade det något pinsamma. Det gick kanske lite för fort ut från provrummet. Så fort att jag hann ta av mig de jeans som fortfarande tillhörde butiken, men jag hann dessvärre inte ta på mig de byxor som jag hade på mig när jag gick in i provhytten.

Så i strumplästen struttade jag ut i butiken och satte av mot kassan. Som tur var hann jag bara ut ur provrummet innan jag upptäckte att byxorna låg kvar på golvet. Ännu mer tur var att ingen hann se mig. Denna staden kanske inte är så stor och jag känner kanske inte direkt för att bli känd för tjejen som springer runt utan byxor på MQ.


U2

0-6e2c520fce07af4482d5b346f9f0df4d.png


Hur var helgen i Göteborg nu då?

I fredags, ganska så direkt efter jobbet, satte vi av mot Götet. En bil och tre tjejkompisar - kan det bli annat än bra? Lisens mamma hade varit gullig och gjort lite matsäck till oss (det ska läggas till att efter dessa tunnbrödsrullar så går jag numera runt och längtar efter saltkött och pepparrotsvisp och några uppätna mackor senare så var vi faktiskt framme i Göteborg.

Lisen bor (snart på riktigt också) ett stenkast ifrån Ullevi så vi kunde faktiskt lyssna på konserten redan på fredagen. Efter en liten middag (kebabrullar serveras i låda i Gbg - pluspoäng på den) så tog vi på oss heelsen och vandrade mot Avenyn och landade till slut på Push.

På Push blev det var sin öl och shot medans vi stod och spanade på Henrik Lundqvist - vilket fotbollslag är det nu han spelar i igen Kajjan? ; )

Relativt tidigt så satte vi de onda fötterna i en taxi och begav oss hem till våra luftmadrasser. Eller ja tidigt och tidigt, klockan var kanske 3.30 när vi väl somnade efter en eller två fnitterattacker så så tidigt blev det ändå inte till slut.

Lördagen spenderades först med ett besök på Guldheden hos min farmor och farfar. Farmor bjöd på väldigt god lunch och det var underbart att få se dem igen. Hade inte varit på besök sedan i julas så det dåliga samvetet fanns där, lovar att det inte ska dröja så länge tills nästa gång.

Efter några timmar så anslöt Ol med syster och vi begav oss till en restaurang för middag och efter maten promenerade vi till Ullevi för att se U2.

Och det var fantastiskt. Varför går man inte oftare på konserter? Vilken känsla det är. Jag tror att jag stod med ett leende på läpparna hela konserten och skrek stundom halsen av mig (sång varvat med jubel) och ändå är jag inget U2-fan direkt från början.

Det var kanske lite svårt att ladda om efter konserten men till slut (klockan 02) lyckades vi ta oss ut till en skottsk pub på Avenyn. Dels vann vi några kronor på kortspel hos Sveriges antagligen suraste coupier och sen försökte islänningarna att lära oss isländska. Gick väl så där, tycker nog båda parter. Men väldigt väldigt roligt var det. Jag skrattade så mycket att jag till slut inte ens fick luft.

Söndagsfrukost på Espresso House och en sväng på stan fick avsluta Göteborgs-tripen, och vilken underbar stad det är. Tror minsann att jag ska åka upp snart igen.


Så kommer man hem...

...och hittar en nötcreme i sminkväskan.

Man skulle ju kunna tro att det är för att jag är allmänt förvirrad eller för att det kanske togs något glas vin för mycket uppe i Gbg i helgen. Men nej, inget av det stämmer.

Högst troligt är det en viss Kajja som har varit framme och busat.

15d9fc45be0a9bad416504ac0b519cdd.png


Redo för Bono

0-28f9bf358cccf045f52fe49a4017e949.png


Snowpatrol

1ab8900d7a2c8a54d486876ebd49db67.png


Snart dags

74efa87291cc75a3bb6096944886a852.png

 

 

 


Ola och Rebekka har anlänt

34f25ca4e0c96dd8886eafc2b24b0f9e.png

 

 

 


Frukost

0-144e3bb213eb6a608d955cfe17003a3c.png

 

 

 


RSS 2.0