Mjällby mosade Malmö FF

Sporten 2010-05-15 | Uppdaterad 2010-05-15

Mjällby knockade allsvenska tabelltvåan Malmö och vann med 4–2 (3–0).
Mycket mål och stor dramatik och sista målet på tilläggstid.

Tre mål för hemmalaget före pausen. Det var overkligt för den stora Malmöklacken. Men också för resten av de drygt 7 000 på Strandvallen. Som fick se en mycket bra fotbollsmatch. Malmö skapade inte mycket. Mjällby gjorde mål på samtliga chanser.

11:e minuten: 1–0, Moustafa El Kabir efter en frispark där långe Juan Robledo förlängde bollbanan.
22:a: 2–0, El Kabir på passning från Marcus Ekeberg. El Kabir kom i luckan och drog till stenhårt.
44:e: 3–0, David Löfquist sedan Tobias Grahn skojat vid kortlinjen och passat bollen rakt genom MFF-boxen.

Historiken före lördagens match besannades. Malmö har aldrig vunnit på Strandvallen. Och på tretton försök de senaste trettio åren hade MFF bara vunnit två gånger (på Malmö stadion 1980 och 1985).

Efter pausen knäade Mjällby när Malmö tog ett grepp om matchen. Daniel Larsson spelades fram av Figueiredo och reducerade till 1–3 i den 51: minuten. Fem minuter senare nickade Pontus Jansson in 2–3. Mitt i denna press kom en Mjällby-passning i djupled som friställde inhopparen Emanuel Svensson. Helt ren sköt han utanför. Lika grovt missade David Löfquist minuterna senare. Men så kom nästa friläge och där gjorde Daniel Nicklasson inget misstag. (TT)