Midsommarhelgen

Onsdagen och torsdagen spenderades med fixande och pysslande här hemma på Grottvägen, för att få gästrummet klart för vännerna som skulle komma ifrån Stockholm.

Gästrummet blev klart och färdigbäddat (bilder visas vid senare tillfälle) och på kvällen i torsdagen kom vännerna med bilen från Stockholm.

Vi hann med en middag och att sitta uppe en stund, men det var ganska så snart dags att bege sig till sängen. Det var ju trots allt midsommar dagen efter. Sagt och gjort. Nu tänkte jag alltså säga att det blev en tidig kväll, men vi satt nog trots allt uppe till strax efter ett på natten i alla fall och pratade.

Midsommarafton firandes sedan först hos mor och styvfar hemma i Hällevik. Där förtärdes först sillunch på Styrmansvägen och sedan begav vi oss till Havsbadet för att äta jordgubbstårta, med en kopp kaffe och se när barnen (och en del vuxna) dansade kring majstången.


Sillunch och Havsbadet-fika

Tårtätningen följdes av en vilopaus hemma på Grottvägen, eller "fri lek" som det också kallades. Det badades lite i poolen, sovs och solades. Efter detta åkte vi allihop in till resten av gänget som fanns inne i Sölvesborg.

Där utförde vi traditionsenliga moment som grillning, lekar och snapsvisor. Och kanske några mindre traditionsenliga moment också, men de lämnar vi nog utanför här. Riktigt roligt hade vi i alla fall.

Kvällen avslutades på Hanöhus, som hade premiäröppning för sin beachbar och även om det kändes som om vi "växt ur den kostymen" lite (om ni nu förstår vad jag yrar om) så var detta också riktigt roligt.

Lördagens, som var en trött sådan, spenderades med en biltur runt Listerlandet. En guidad sådan. Kajan var guide och visade lite olika "hot spots" och utförde även en bejublad tipsrunda. Picknick nere vid vattnet hann vi också med minsann.

Kvällen blev en ytterst lugn sådan. Grillning, ett glas vin (slank ner minsann) och en film fick runda av midsommarhelgen. Kanske var i och för sig avrundningen så sent som idag. I så fall var avrundningen en dag på stranden.

För efter att ha vinkat adjö till älskade vännerna från Stockholm och känt det där "det är så jobbigt att ta farväl"-hugget i magen så packade hela kollektivet in sig i bilen, med badhanddukar och solstolar redo, och åkte ner till stranden. Så årets första kräftbränna är ett faktum. Men ge det lite tid så kommer det att bli solbrunt och fint också. Och även om det svider i huden just nu så är detta helt underbart.

Kortspel och pizza var sedan melodin för kvällen ikväll. Detta ackompanjerat av fotboll (så klart), spännande sådan också. Och mitt i kortspelandet så ringde mobilen och ett efterlängtat nummer visade sig i displayen.

Personen som ringde var ingen mindre än kennelägaren. Denna kennelägare som vi så nyfiket och drömmandes besökte för några veckor sedan, i hopp om att det skulle komme en liten tikvalp till oss.

Och nu har det gjort det. Lilla Strössel Dennegård-Strandh föddes den 23 juni 2010 klockan 20.30 och flyttar hem till oss om åtta veckor.

Lilla Strössel, tänk vad du är älskad från första stund. Bättre avslutning på denna mycket mycket fina midsommar kunde det nog inte blivit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0